Seger mot Kristianstad hemma
Publicerad: 2021-01-13
Det blev en 5-2 seger hemma efter tre backmål och bra spela av Hanses i målet ikväll. Simon Löf slog till med sina 2 första mål i Almtuna och för säsongen, sedan gör Aronsson mål och backarna hade vänt underläge till ledning. Grovjobbarna Johansson och Åsell ökade sedan på och fastställde 5-2 som slutresultat.

Almtuna har lite mer av spelet inledningsvis och 04:55 drar gästerna på sig en utvisning men Kristianstad reder ut sitt underläge. Det är få riktigt heta chanser men hemmalaget som har greppet om spelet. 09:56 drar Almtuna på sig en utvisning som man reder ut men det är i slutet en avvaktande utvisning som verkställs 12:05 då även ett powerbreak verkställs. Skotten är här 7-4.

Hemmalaget reder dock ut även andra underläget på ett bra sätt. 0-1 kommer istället 14:14 genom Sjögren som säter ett skott skott som möjligen döljs av försvarande ben för Hanses. Almtuna är sedan uppe och oroar Clang ett par gånger men 16:11 kommer istället 0-2 genom Molldén som skjuter utifrån.

Almtuna ser till att Clang får jobba i målet igen efter det och sen kommer Hansson ren mot hanses som vinner den kampen. Almtuna kan sedan reducera till 1-2 efter 18:09 genom Löf som efter att Berglund försökt köksvägen och pucken går ut till Löf trycker in ett hårt skott bakom Clang. Vi har 1-2 med oss in i paus och skotten är 15-8.

Det är en pigg start från gästernas sida i andra perioden och spelet samt tiden rullar sedan på utan att vi ser några jätteheta chanser. När Almtuna sedan får chansen i powerplay 25:41 så kommer 2-2 redan efter 25:46 genom Aronsson som skjuter från blå efter att man vunnit tekningen. Gästerna har en bra chans efter drygt 28 minuter men Hanses är med och räddar. Kristianstad har en bra period här. Vid powerbreak 31:15 är skotten 3-5.

Kristianstad är piggare än Almtuna och kommer oftare till avslut även om det ofta är fri sikt för Hanses i Almtunas mål. Hemmalaget får 35:10 chansen med en man mer och precis när Kristianstad blivit fulltaliga så kommer 3-2 37:12 genom Löf som trycker in pucken framför målet efter att ha tagit ”Mellberg-possition” vid vänster stolpe bakom förlängda gått in framför och sätter dit pucken.

Gästerna har ett lurigt avslut som Hanses är vaken på och har Berglund ett bra läge efter att Haag hållit puck i anfallszon och spelat in till Berglund sedan men vi har 3-2 med oss in i paus. Skotten är 6-10. Om hemmalaget var bättre i första perioden så var gästerna det i anda.

Hemmalaget är de som skapar flest lägen inledningsvis i tredje perioden men gästerna kommer igen sedan. Almtuna drar på sig en utvisning 46:19 men reder ut underläget på ett bra sätt. Knappt halva perioden spelad då Kristianstad får ett bra läge som Hanses räddar efter felpass från hemmalaget och spelet vänder för ett läge åt Almtuna. Vid powerbreak är skotten 6-7.

Tiden rullar sedan på och lagen har sina lägen utan att kunna överlista målvakterna i de båda lagen. Det blir mer och mer kamp på isen. Gästerna försöker komma till kvittering samtidigt som hemmalaget ”vet att man leder”. Det skriks en hel del från gästernas bås och till slut säger domaren till att dom får lugna ner sig annars kommer en utvisning.

Johansson trycker sedan in pucken bakom Clang i en bökig situation framför mål 15:56. Domarna ringer på det hela och efter lång granskning döms det mål som domaren också visade direkt ute på isen och det står 4-2. Almtuna drar sedan på sig en utvisning 56:17 och gästerna ligger på i anfallszonen 57:49 plockas Clang ur målet och det är spel sex mot fyra. Almtuna rider ut stormen under utvisningen.

Kristianstad fortsätter att ligga på med spel sex mot fem efteråt och vid avblåsning 58:46 tar man timeout. 59:12 drar Almtuna på sig en ny utvisning och det blir spel sex mot fyra igen. Då kan Åsell sätta 5-2 i öppen kasse efter 59:37 och det blir slutresultatet ikväll. Skotten är 10-15 och totalt 31-33.

Kvällens resultat i seriens matcher gör att Almtuna hoppar upp till femte plats i en haltande tabell. Riktigt kul att man fortsätter att sprida på målskyttet och att det var Hanses spel, backarnas mål och att allas krigande visar vägen till en ny seger. Nu väntar en returmatch nere i Kristianstad på fredagskvällen.