J18: Seger i seriepremiären
Publicerad: 2019-09-19
Våra J18-killar åkte till nacka Ishall för att ta sig an hemmalaget i seriepremiären. Killarna kunde vända hem med en skön seger sedan man vänt ett 2-0 underläge efter den första perioden.

Nackas William Lönnqvist gav hemmalaget ledningen i matchen efter 03:31. Almtuna hade sedan chansen att svara på det då man fick två powerplay i snabb följd men Lucas Olander i hemmamålet höll tätt. Med 19:43 kunde sedan Axel Blom öka på till 2-0 för Nacka och det blir periodsiffrorna kompletterat med skotten 10-10.

I mittenakten dra hemmalaget på sig två nya utvisningar och vid andra tillfället kan Almtunas Erik Andersson reducera till 2-1. Hemmalaget får sedan chansen i numerärt överläge men kan inte överlista Oliver Håkansson i målet. 31:50 kommer en kvitteringschans för Almtuna men Erik Andersson lyckas inte sätta straffen som Almtuna tilldelats. Kvitteringen kommer istället efter 36:04 genom Carl Danielsson då han sätter 2-2. Det är också ställningen efter två perioder och skotten är 13-7.

I tredje perioden så får Almtuna chansen i powerplay igen och för andra gången ikväll så gör man mål i numerärt överläge då Rasmus Blomqvist kan sätta 2-3 efter 46:04. Hemmalaget försöker kvittera men trots två boxplay för Almtuna varav den sista med 40 sekunder kvar så håller Almtuna undan och tar en skön premiärseger. Skotten är 12-8 och totalt 35-25.

-Vi börjar lite trevande och hamnade i deras fällor hela tiden. Vi fick jaga och blev stressade/frustrerade - något som skapade än mer stress, säger tränare Kalle Björklund och fortsätter:
-I andra började det släppa lite men det var först i sista perioden som vi började spela vår hockey och tryckte nerNacka mer och mer. En stark vändningoch väldigt starkt som lag att bli bättre och bättre ju längre matchen går och at vara som bäst när det gäller som mest.