Seger i Västerås
Publicerad: 2019-08-11
Herr
Almtuna tog en 4-3 seger borta mot Västerås i den första träningsmatchen. Matchvinnare var Haag med 3 mål och Eliasson som visade att han är en bra målvakt.

Det var en första träningsmatch för säsongen och lagen har inte hunnit träna på alla detaljer. Det var en del nord syd hockey stundtals och lagen fick sina lägen matchen igenom. Frilägen brändes och för Almtunas del var flera avslut utanför i dessa fria lägen. Arbetsinsatsen var dock där och man krigade för varandra i Almtuna. Det gav till slut utdelning då Mårtensson strax efter att hemmalaget blivit fulltaliga serverade Haag pucken på ett silverfat - 0-1 efter18:36 och det stod sig perioden ut - skotten är 11-5.

Västerås började bra i den andra perioden men så kom Almtuna igen och 0-2 satt efter 26:24 genom hasa som sköt och pucken styr på hemmaspelare och in. Hemmalaget svarade dock omgående genom Benker som efter att man vänt spelet fick passet av Bergman och kunde skjuta in 1-2 till hemmapublikens jubel. Haag kunde sedan på straff behärskat sätta 1-3 efter 32:25 vilket var resultatet efter två perioder - skotten i perioden är 8-7.

I den tredje perioden jagar Västerås för att komma ikapp och Almtuna vill försvara sin ledning. När 51:25 gått kom så reduceringen till 2-3 genom Bergman i powerplay. hemmalaget trycker på igen och kan även reducera till 3-3 efter 54:53 genom Öhrn som kan slå in returen efter ett stolpskott. Men Almtuna kunde via Haag fastställa slutresultatet 3-4 efter 58:13 sedan han vallat in den via Kruse i hans sidledsförflyttning. Västerås tar ut målvakten i ett sista försök men Almtuna håller undan. Skotten i den tredje perioden var 9-6 och totalt 28-18.

Resultatet i träningsmatcher är sekundärt men det är roligt att konstatera hur många som checkade in och arbetade hårt för laget idag ingen nämn ingen glömd bland utespelarna. Det var även kul att se Eliasson i målet som stod för några riktigt vassa räddningar idag och blir matchvinnare tillsammans med hattrick-skjutande Haag.

Västerås - Almtuna 3-4 (0-1, 1-2, 2-1)
Skott: 28-18 (11-5, 8-7, 9-6)
Utv.: VIK 2x2 AIS 5x2