Ida Mattsson förlänger

3 juni 2022 15:15
Dam

Hon återvände från AIK för två säsonger sedan och har stadigt utvecklats i positiv riktning. Ida har blivit en viktig del i vårt lag både på isen och vid sidan av. Nu har hon förlängt sitt kontrakt med oss över den kommande säsongen.


Centern Ida Mattsson 22 år med Hallsta IK som moderklubb har förlängt sitt kontrakt med vårat damlag över den kommande säsongen. Mattsson har vuxit som spelare och är en viktig del i lagbygget samtidigt ser vi att hon inte nått toppen av sin kapacitet som spelare utan kan ta ytterligare steg framöver. 

Ida stod den gångna säsongen hos oss för 9 (3-6) poäng på 23 matcher.  

Vad tror du om lagets chanser för avancemang i serien till nästa säsong?
- Jag tror att vi har väldigt bra chanser. Vi behåller en många av spelarna från förra säsongen och får in spännande nyförvärv som kryddar upp truppen. Samt Olle som ny headcoach tror jag kommer lyfta hela laget ytterligare en nivå, säger Ida Mattsson

Om du själv får beskriva vad är dina styrkor på och vid sidan av planen?
- Jag skulle säga att min främsta styrka på isen är min spelförståelse och på sidan av är det att jag är väldigt ambitiös i allt jag gör. Jag är även en riktig vinnarskalle vilket kan vara både positivt och negativt.

Vad ser du mest fram emot kommande säsong?
- Att få spela hockey igen och träffa tjejerna varje dag. Se hur långt vi kan ta oss. Tror vi alla är överens om att vi ska ta oss längre än vad vi gjorde föregående säsong så det ska blir spännande att se hur långt det räcker, avslutar Ida Mattsson. 

Nu när Ida skriver på för en femte säsong i Almtuna tröjan så har ni fått en viktig pusselbit på plats.
- Ja det känns jättebra. Ida har utvecklats väldigt fint sedan vi fick tillbaka henne från AIK och hon är numera en viktig kugge både spelmässigt och socialt. Ida är ett föredöme för våra yngre spelare samtidigt som hon har stor potential att fortsätta sin egen utveckling. Vi hoppas vi får behålla Ida länge i organisationen, säger sportchef Janne Wickström.