Dam: Stark prestation som inte räckte hela vägen
Publicerad: 2018-02-13

Almtuna går kort om folk och gör ändå en hedersvärd prestation mot Kallhälls som slutar 6-3 efter att dem gjort 5 av sina mål i andra akten där man drog ifrån, Almtuna håller 1-1 efter första perioden efter Madeleine Wåhlins första mål för säsongen efter Kallhäll tagit ledning efter en dryg minut. Sedan kommer Almtunas bästa period i tredje där man reducerar endast minuten in på perioden genom Kirsten Waaler som skjuter sitt åttonde mål för säsongen på pass ifrån Cina Hanöl & Madeleine Wåhlin. AIS får även in ytterligare puck genom Olivia Klaar som även hon kan sätta säsongens första mål och fastställa slutresultatet till 6-3, assist Johanna Jonsson och Rebecca Bellqvist.

Almtuna kom till spel med endast 9 utespelare (varav av föll bort under matchen), sex forwards och tre backar och gör med tanke på detta en riktig krigar prestation.

Lagledare Miika Weckström:

Jo vi kämpade på och ytterligare en spelare ramlade bor pga hjärnskaning i andra perioden. Skönt att avsluta med en vinst i tredje perioden. Vi spelade 3 mot 5 i tredje perioden med 3 utav dom äldre utvisade som mest och dom yngsta spelarna kvar på isen. Dom skötte det bra och höll rent innan alla utvinsningar var avklarade.