Dam: Ny stark insats av våra damer
Publicerad: 2019-01-16
Dam
Den starka insatsen mot Hammarby följdes upp av en ny mycket stark insats av våra damer. Tyvärr avgjorde topplaget SDE 2 matchen med 40 sekunder kvar och tog därmed över serieledningen. Men våra damer visar att man i sina bästa stunder även stör seriens topplag ännu en gång.

Gästande SDE 2 kan i den första perioden ta ledningen efter 11:43 genom Greta Melander. Almtuna reder ut en utvisning i sista delen av perioden och periodsiffrorna är alltså 0-1. Skotten är 7-9.

-Vi börjar matchen med att SDE får spela mycket i våran zon och de får också utdelning och kan gå till pausvila med en ledning, säger Harri Mannström.

I mittenakten får vi inte se några mål trots att båda lagen har två numerära överlägen i var och ställningen är fortsatt 0-1. Skotten är 5-6.

-I andra perioden fortsätter vi att jobba och vi kommer in mer och mer i matchen men får inte till något mål tyvärr, säger Harri Mannström.

I tredje perioden får vi inledningsvis se tre utvisningar – en för gästerna och en för Almtuna. Inga mål kommer där men Almtuna kan sedan kvittera till 1-1 efter 53:32 genom Olivia Klaar. Medknappa tre minuter kvar får gästerna en utvisning som de dock reder ut. Det ser ut som att våra damer ska kunna skrälla lite och ta poäng mot topplaget men så 59:20 kan Aoife Leacy göra 1-2 för SDE 2 och blir stor matchhjälte. Almtuna får visserligen en chans med fler spelare på banan de sista 24 sekunderna då gästerna drar på sig en utvisning. Men tyvärr kan man inte kvittera. Skotten är 8-12 och totalt 20-27.

I och med SDE 2 seger så tar de över serieledningen - dock med en match mer spelad - från Hammarby som ju Almtuna också skakade härom sistens. Våra damer visar alltså åter igen att dom kan rubba seriens topplag.

-I tredje perioden är vi på ordentligt och Olivia Klaar kan trycka in kvitteringen till 1-1 i nätet bakom Linnea Dynesius i SDE. Vi skapar en hel del bra chanser i tredje perioden men tyvärr kan SDE avgöra med 40 sekunder kvar. Riktigt surt. Men vi gör mycket bra framför allt i tredje perioden ikväll och får ta med oss det, avslutar Harri Mannström.