J18: Seger som avslutning
Publicerad: 2018-12-09
Junior
Idag spelade vårt J18-lag sin sista grundseriematch och vände ett 0-2 underläge till 4-2 seger i sista perioden mot Vallentuna. Nu väntar ett uppehåll innan Allsvenskan drar igång med några av Sveriges bästa J18-lag.

Den inledande perioden blir mållös. Gästerna har ett powerplay som Almtuna reder ut och i slutsekunderna får Almtuna ett powerplay som följer med in i nästa period. Skotten är 17-2.

I mittenperioden kan Vallentuna sedan man rett ut sitt numerära underläge inledningsvis göra 0-1 efter 24:59 genom William Wassberg. När halva perioden gått så får gästerna ett powerplay och då kan Karl Jacobsson sätta 0-2 efter 30:41. Lagen har sedan varsitt powerplay och varsin straff utan att göra mål och skotten i perioden är 16-8.

I tredje perioden kan Almtuna reducera till 1-2 genom Hannes Asp i powerplay efter 43:16. Hemmalaget reder ut ett numerärt underläge innan man sedan kan kvitter till 2-2 52:51 genom Richard Nilsson-Sahlin. 56:44 kan Almtuna ta ledningen för första gången i matchen när Viktor Mattsson sätter 3-2. Almtuna har ett powerplay i slutet av matchen och gästerna tar då ut sin målvakt i en sista chansning att komma ikapp. men det slutar med att Erik Andersson kan sätta 4-2 i öppen kasse med 2 sekunder kvar av matchen. Skotten är 16-4 och totalt 49-14.

Almtuna var redan klara för Allsvenskan och det var bara en fråga om vilken placering man skulle få i grundserie-tabellen. Samtliga topplag som hade placeringar att kämpa om vann och det gör att Almtuna slutade femma på samma poäng som trean och fyran men med sämre målskillnad. Nu är det ett uppehåll innan Allsvenskan med några av Sveriges bästa J18-lag drar igång.

-Vi äger tillställningen under hela matchen, men slarvar till det vid ett par tillfällen vilket gör att Vallentuna kan ta ledningen med både 1 och 2-0 i den andra perioden, säger Serhan Cicek och avslutar:
-Det är ett styrkebesked att vi kan vända och vinna i den sista perioden.