Knapp förlust efter tapp i tredje
Publicerad: 2019-11-13
Herr
Det är inte ofta Almtuna vänder hem med poäng från Karlskrona och det gjorde man inte ikväll heller. Det är en totalt sett en ganska jämn match där Almtuna tappar i den sista perioden och hemmalaget kan bärga en 4-3 seger.

Hemmalaget får en drömöppning då man kan göra 1-0 redan efter 24 sekunder genom Carlsson som från nära håll framför mål kan lägga in pucken. Det ger naturligtvis energi till Karlskrona som maler på och tar ett bastant grepp spelmässigt om matchen. Almtuna har dock ett två mot ett läge efter några minuter men Fakt får inte avslutet efter passet på mål.

{!B}

{!C}

Almtuna jobbar sig in lite i matchen och det är inte lika massivt övertag för Karlskrona som inledningsvis. Karlskrona har två powerplay i perioden och Almtuna ett men några fler mål kommer inte i perioden där Karlskrona vinner skotten med 15-4.

-En första period som vi inte alls är nöjda med. Där Karlskrona kommer ut mycket mer aggressivt och åker mycket mer skridskor än oss. Vi får freda oss hela perioden egentligen. Får en ruskigt dålig start med mål i första bytet och hamnar lite på hälarna och blir lite tagna på sängen, säger Martin Gudmundsson.

I andra perioden är det Almtuna som kommer ut starkt och skapar ett bastant grepp om spelet. 22:51 kan också Haag reducera till 1-1 då han styr in ett skott från Johansson framför mål. Det rings på målet men Haag är klart utanför målgården. Här är skotten 0-7 och det är omvänd matchbild från fösta perioden. Wiå har ett bra läge innan vi noterar ett bra läge för hemmalaget och när vi har powerbreak är skotten 0-11.

Almtuna får en utvisning och här kommer hemmalagets första skott som letar sig fram på mål plus att man har en stolpträff.Karlskrona jobbar sig mer och mer in i spelet men Almtuna håller målet borta från avslut. Léman skjuter och då kan Fakt lägga in en backhand nära vänstra stolpen till 1-2 efter 38:49. Det är ställningen vi har med oss in i paus och skotten är 2-13.

-Matchen byter helt ansikte i andra och framåt. Lite likt Södertälje matchen. Vi tuggar igång och vågar att utmana och tar initiativ med pucken. Karlskrona blir lite på hälarna. Vi spelar riktigt bra där och jag tror vi har 11-0 i skott ett tag. Sedan får vi en lite billig utvisning och dom får tillbaka momontum men vi får ändå in två mål i andar perioden så det är ett bra utgångsläge inför tredje, säger martin Gudmundsson.

Den tredje perioden startar som den första - med ett tidigt mål för hemmalaget. Det är Johansson som redan efter 40:29 kan kvittera till 2-2 då han får öppet mål till vänster. Almtuna kommer dock igen en del och skapar några lägen. Det blir mycket kamp ute på isen och 51:32 kan Karlsson ge hemmalaget ledningen med 3-2 då han kan lyfta in egen retur framför målet.

4-2 kommer efter slarv från Almtuna som ger ett tre mot noll läge för Karlskrona. Kivilahti som för pucken drar Eliasson och lägger in en backhand. Almtuna svarar dock efter 54:05 genom Åhström som tar pucken över hela banan i stort sätt och drar en hemmaspelare och lyfter in en backhand högt till 4-3 efter att ha gått in i banan från vänster. Almtuna kommer dock inte närmare än så och man får inte med sig några poäng den här gången heller från Karlskrona där man har haft det svårt genom historien. Skotten är 11-6 och totalt 28-23.

-Men det är åter igen - första bytet i tredje perioden så släpper vi in ett och det skapar lite momentum för Karlskrona. Sedan bjuder vi på för mycket idag för att vi ska vara nöjda idag. Det är lite för mycket individuella misstag som gör att matchen rinner över till dom, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
-Vi behöver spela lite mer aggressivt och vara tyngre i och kring kassen. Vi behöver få ett bättre målvaktsspel och någonstans så gör vi tre mål på bortaplan ska vi kunna åka hem med poäng. Det tycker vi men nu släpper vi fyra och någonstans förlorar vi matchen framför båda målen. En sur torsk men i slutänden kanske den var rättvis ändå.

Totalt sett en ganska jämn match tycker jag ändå.
-Absolut. Den här matchen kan ju gå lite åt båda håll. Håller vi lite tätt där i början på tredje så måste ju Karlskrona öppna upp sig mer också. Vilket gör att vi kan skapa fler chanser så att det blir ett givande och tagande där. Men det är synd att vi ska släppa in 2-2 målet så pass tidigt, avslutar Martin Gudmundsson.