Stabil insats gav seger för J20
Publicerad: 2022-09-16
Det blir seger med 5-1 hemma mot MoDo ikväll efter en stabil insats av hela laget. Special teams var en dom avgörande faktorerna - två mål i powerplay och ett i boxplay för kvällen. Returmatch spelas i morgon och även den på hemmaplan.

Första perioden:
Almtuna skaffar sig momentum i matchen genom att man får spela i ett tidigt powerplay. Inget mål kommer där men initiativet behålls och kan sätta 1-0 05:13 genom William Proos med ett avslut från högersidan. Det är sedan full fart framåt från båda lagen och man skapar sig sina lägen.

Modo får sedan chansen i powerplay 11:46 men Anton Danell och hemmalaget reder ut sitt numerära underläge. Tiden rullar sedan på och det är lite mer hafsigt spel en stund. Lagen har 1-0 med sig in i periodvilan och skotten är 12-9.

Andra perioden:
Almtuna har ett tidigt powerplay och då kan Mai Crnkic sätta 2-0 efter fint spel. Efter ett par passningar så får han passet och direktskjuter från vänstersidan pucken i bortre krysset och det är 2-0 21:44. Sedan är det gästande MoDo som får chansen i powerplay men Almtuna reder ut det.

Reducering till 2-1 kommer istället efter 27:57 genom Axel Löfgren som hittar luckan med ett avslut från blå på vänstersidan. Båda lagen har sedan några fina chanser och 30:44 tilldelas Almtuna straffslag. Straffen slås av William Proos men Melvin Strahl i gästernas mål vinner den kampen.

MoDo drar på sig en ny utvisning 31:52 som man dock reder ut. Det blir sedan lite grinigt ute på isen och 35:58 så blir det ett par utvisningar vilket ger MoDo ett powerplay i slutänden - hemmalaget reder dock ut underläget. Ny utvisning för hemmalaget 39:34 och då kan Ivan Kolsmyr kontra in 3-1 nästan direkt direkt - han kommer fri med två man i bakhasorna men kan sätta pucken i mål 39:45. Det är vad lagen har med sig in i pausvilan och skotten är 11-11.

Tredje perioden:
MoDo inleder perioden med en man mer i 01:34 men hemmalaget håller tätt bakåt där. Sedan är det gästerna som drar på sig en utvisning 44:03 och då kan Oliver Pentler öka på till 4-1 44:50. Han får passet från högersidan till sin position på vänstersidan och kan lägga in pucken i mål.

46:23 drar så Almtuna på sig en utvisning och MoDo gör ett mål med 3 sekunder kvar av överläget som dock döms bort för spelare i målgården - fortsatt 4-1 efter utvisningen. Tiden rullar sedan på och MoDo jagar reducering men Almtuna saknar inte chanser dom heller även om man spelar mer på sin ledning ju längre tiden går.

54:59 kan William Proos från nära håll lägga in 5-1 - momentet innan hade han fritt läge som målvakten räddade men han får som sagt Sedan revansch på den räddningen. 55:30 får MoDo chansen i powerplay 56:41 bli det grinigt framför Almtunas mål och ett par spelare får sätta sig på botbänken - det blir spel fem mot tre för gästerna av det hela. Men Anton Danell i målet och utespelarna håller tätt bakåt. Matchen slutar 5-1 och skotten är 6-16 och totalt 29-36.

I morgon lördag 13:00 är det returmöte i Upplands Bilforum Arena och killarna är värda att komma och kika på.