Västerviks powerplay avgör
Publicerad: 2019-11-01
Det blev ingen trepoängare i Plivit Arena för Almtuna den här gången heller. Hemmalaget var 100 procentiga i powerplay och kunde vinna med 6-3 efter att det stått 2-2 i paus inför den tredje perioden.

Hemmalaget startar piggt och har bland annat en stolpträff tidigt. Men Almtuna jobbar sig in i matchen efter den första anstormningen av Västervik. Lagen byter lägen ett tag och 10:19 kommer Cederqvist fri men får ett slag på handen. Straffen tas av Åhström som drar Ward och lägger in pucken från höger till 0-1. Målet ger Almtuna bra energi och man tar över spelet mer och mer - skapar flera bra lägen.

Med drygt 5 minuter kvar kommer ett powerbreak och efter det så kommer hemmalaget igen. man kan också kvittera till 1-1 efter 16:06 genom Nowick som kan slå in en retur framför mål. Det är oavgjort i paus och skotten är 9-11.

I den andra perioden får vi se två mål i powerplay. Först är det Almtuna som gör 1-2 genom Haag som kan lyfta in en retur framför mål. Det var i ett powerplay som inte startades så bra av gästerna men när man väl fick fäste i anfallszon så kom målet. Västervik svarade i sitt första powerplay genom Öhman då han efter 30:09 sätter 2-2. Han får pucken i slottet utan bevakning och gör inget misstag. Skotten i perioden är 11-8.

Västervik får ett tidigt powerplay i tredje perioden och då kan man ta kommandot i matchen när Krieger sätter 3-2 i överläget efter 42:55. Han får ett pass från väster till högersidan där han står och direktskjuter in pucken i mål. Det ger energi till hemmalaget och 4-2 kommer också efter 44:28 genom Bordson som efter ett tryck från hemmalaget får öppet mål till höger att lägga in pucken i. Nytt powerplay för hemmalaget och då kan Nowik sätta 5-2 framför mål.

Liljendahl ger Almtuna visst hopp när han kan trycka in 5-3 efter 48:53 efter pass från bakom förlängda mållinjen in framför målet. Almtuna har sedan chansen att krypa närmare i powerplay men får inte till något mål - närmast kanske hemmalaget är som har ett friläge där Roengren kliver fram och räddar.

Efter utvisningen har Haag ett fint läge men då kliver Ward fram och gör en bra räddning. Gästerna plockar sedan målvaken med drygt tre och en halv minut kvar i ett försök att få kontakt. Strax efter drar hemmalaget på sig en utvisning och när Almtuna spelar sex mot fyra så kan Bjerselius avgöra lite slumpartat. Han rensar med en lyftning pucken från bakom förlängda mållinjen och den tar sig hela vägen ner och in i det övergivna målet. 6-3 efter 57:51 i numerärt underläge och det blir slutresultatet. Skotten är 14-9 och totalt 34-28.

Det är en match där båda lagen vill framåt så det blir en total motsats till det första mötet som var en mer tillknäppt match främst från Västerviks sida. Ett 100-procentigt powerplay för Västervik gav dom segern ikväll.

Nu blir det ett välbehövligt uppehåll för laget i seriespelet och nästa match spelas först 11 november för Almtunas del hemma mot Södertälje.

-En första period där det står 1-1. Vi har två eller tre överlägen offensivt sätt som vi behöver nypa dit på bortaplan. Men ändå har vi 1-1 och det är en okay bortaperiod. Andra perioden är hyfsat jämn den med. Lite ställningskrig fram och tillbaka. I tredje är Västervik mer på tårna och mycket mera sugna på att plocka med sig tre poäng. Jag tycker inte att vi kommer upp i nivå i sista, säger Martin Gudmundsson.

Dom får ju utdelning i powerplay tidigt också det sänker väl er lite.
-Det är en horribel utvisning. Det är ingen utvisning, han kliver på pucken. Sen blir momentumet där för deras fördel. Sen gör dom 4-2 också, säger Martin Gudmunssson och fortsätter:
-Ahhh.., våran tredje period är vi inte jättenöjda med. Någonstans har Västervik lite mera sharpness och är lite mer sugna på dom där tre poängen i sista perioden som väger över till deras fördel, avslutar Martin Gudmundsson som hoppas och tror att fler av spelarna som är borta nu kan komma tillbaka efter uppehållet och det höjer konkurrensen i laget framöver.