Seger över Nacka
Publicerad: 2020-10-04
Junior
Våra J18-killar tog sin tredje raka seger ikväll när Nacka besegrades. 4-2 skrevs slutresultatet till.

Nacka drar på sig en tidig utvisning men reder ut den. 0-1 kommersedan efter 09:55 när Axel blom håller sig framme och gör matchens första mål. Hemmalaget reder sedan även de ut en utvisning innan Ludwig Andersson kan kvittera till 1-1 efter 13:00. När Nacka drar på sig sin andra utvisning så kan Oliver Pentler ge hemmalaget ledningen med 2-1 efter 17:59. Oliver Pentler passar även på att ge Almtuna en 3-1 ledning efter 19:44 vilket är paussiffrorna. Skotten är 13-6.

I den andra perioden noterar vi att Nacka klarar av ett numerärt underläge först men när man sedan har ett numerärt överläge så kan Emil Jordahl sätta 4-1efter 23:31 för Almtuna istället. Det blir också periodens enda mål. skotten är 13-8.

Tredje perioden inleds med två tidiga utvisningar för Almtuna men man kan freda sitt mål. Time out kommer dock när drygt halva perioden spelats från hemmalagets sida. Hemmalaget drar på sig en utvisning till emn håller undan ända till 56:37 då Nackas Axel blom ser till att skapa lite nerv i matchen med sitt 4-2 mål. Men närmare än så kommer inte gästerna och Almtuna inkasserar sin tredje raka seger. Skotten är 4-8 och totalt 30-22.

-Jag tycker att vi gör en bra första period, framför allt efter deras mål. Andra och tredje perioden är inte det vackraste vi spelat i år. Vi blir lite omständiga och slarviga. De bra perioderna vi har i matchen är vi kraftfulla, noggranna och väldigt svåra att stoppa. Framför allt när vi får långa anfall, säger Jimmy Anderström och avslutar.
-Vi tar med oss det in i nästa vecka, förstärker det barock försöker jobba bort det som är mindre bra.Att träna ett juniorlag är en ständig process med både individ och lag. Vi är glada över tre poäng idag.