Ny seger när Boden slogs tillbaka
Publicerad: 2019-03-25
Almtuna jobbar ner Boden och tar sin tredje raka seger i kvalserien. Det var tillslut klasskillnad mellan lagen och segern skrevs till 4-1 efter 0-1 underläge efter första perioden.

Det var ett respektlöst och skridskostarkt Boden som gästade Gränbyhallen ikväll, de tog också ledningen med 0-1 efter halva den första perioden i PP. Men det var AIS som inledde matchen bäst och förde den fram till halva perioden var spelad, efter Bodens ledningsmål jämnades spelet ut. Men ju längre matchen led ju mer tog AIS över matchen och vann till sist rättmätigt med komfortabla 4-1. Boden orkade inte stå upp och kriga hela matchen.

Första perioden
Boden är klart det lag som inte visade någon större respekt för det allsvenska motståndet och kunde också ta ledningen i den första perioden efter en tilltrasslad situation framför Ljung som inte orkade stå emot Bodenspelararen Petter Sundquist som kunde trycka sig in framför Ljung och avsluta med en backhand i nät. AIS bästa chanser hade Liljendahl och Milton men ingenting ville passera Sehlstedt i Bodenkassen. Det mest minnesvärda sett ur Ais perspektiv var nog när Per Svensson stoppade en Bodenspelare som sånär hamnade i AIS-båset.

Andra perioden
Perioden inleds med en Boden utvisning sen de spelat med en man för mycket. Ett gyllene läge som AIS tog vara på när Hertzberg kunde prickskjuta in pucken i bortre hörnet otagbart för Sehlstedt. AIS trycket fortsatte och är mycket nära flera gånger om att ta ledningen som också kommer genom Lunsjö som påpassligt kan peta in en retur på Jakobs skott. Minuten senare har Boden ett jätteläge till kvittering när de kom i ett 2 mot 1 läge men de kommer aldrig till avslut. Det följs av en ny Boden utvisning med en man för mycket. (andra för kvällen) Hertzberg är närmast att göra mål men denna gång tar Sehlstedt pucken med plocken. AIS kommer sen i ett 3 mot 1 läge sen Bodenspelarna blivit lite för offensiva och det utnyttjar man på bästa sätt, Mårtensson sätter sin första balja i detta kvalspel. AIS vann skotten med hela 25-6 i den andra perioden vilket också påvisar övertaget man hade. {!A}

Tredje perioden
Det var ett taggat Boden som kom till den tredje perioden som parkerade i AIS zonen de första minuterna i jakt på reducering. Istället skapar AIS en mycket bra chans efter Bodensslarv, Lunsjö snappar upp pucken och försöker frispela J. Svensson som inte lyckas få träff. 4-1 gör istället Liljendahl efter en ny snabb spelvändning signerad av Mårtensson, och Forsberg nämnde Liljendahl som var siste man på pucken sen den studsat på en överspelad Sehlstedt och in i mål. Efter 4-1 målet backar AIS hemåt och ger Boden ett litet spelövertag, de tar även ut Sehlstedt sen Forsberg åkt ut för high stick med dryga 2 minuter kvar. Några riktigt bra chanser skapades men det blev inga fler mål.