Vinst efter nervigt slut.
Publicerad: 2018-02-14

En match med räfflande avslutning som annars var en ganska tam tillställning kan summera matchen när Almtuna tar tre viktiga poäng i jakten på playoff.

Almtuna startar matchen piggast och trycker ner Västervik i deras försvarszon och skapar några lägen direkt från start. 05.59 kommer även målet när Albin Lundin får öppet mål och gör inget misstag efter bra jobb av Victor Aronsson & Masi Marjamäki som får assisten. Sedan får vi se härlig vilja och ett riktigt bra byte ifrån comebackande William Quist. 11.15 får Gustav Lindström en pass från bakom mål av Oscar Pentler och han nyper till med ett hårt slagskott som sitter fint bakom Viktor Östlund i Västerviksmålet.

Vi får se en jämnare andra period där både lagen har sina chanser där Arvid Ljung bland annnat fått glänsa med att rädda två frilägen som gör att man fortsatt har 2-0.  3 minuter in åker Jacob Tenemyr ut 2 min men Västervik klarar boxplay spelet utan större bekymmer. Sedan är det Victor Aronsson tur att åka med en puck out. Här har Västervik att få till något ordnat spel och man klarar det enkelt. 2-0 efter två perioder.

Vi får se en tredje period där det länge ser ut att bli en säker transportsträcka för Uppsala laget avslutades med ett par nerviga sista minuter. 07.15 in i perioden ådrar sig Almtuna Victor Rollin Carlsson 2 min i offensiv zon, i samband med utvisningen så tar Västervik timeout utan någon större effekt och Almtuna klarar ut detta lätt. Tiden fortsätter ticka på innan Albin Lundin visas ut i ett känsligt läge i matchen där Västervik tar ut Viktor Östlund och satsar på  spel 6 mot 4 och man får utdelning med 6 sekunder kvar av utvisningen sitter 2-1 genom Jacob Tenemyr och de avslutande minuterna tar man ut målvakterna igen och tiden läggs i Almtunas defensiva zon men hemmalaget jobbar hårt och räddar upp situationen och alla tre poängen stannar i Uppsala.

Nästa match borta mot BIK Karlskoga på lördag.