Knapp förlust i svängig match
Publicerad: 2021-11-24
Herr
3-0 blev 3-4 men så vände hemmalaget tillbaka i slutet igen och vann med 5-4. Det såg mörkt ut men så tändes hoppet som dock släcktes igen på slutet när Tingsryd vände tillbaka.

Matchen startar med ett läge för Almtuna som följs av ett friläge för hemmalaget redan efter 30 sekunder men Eliasson är med och avvärjer. Tingsryd drar på sig en utvisning efter 02:31 och Hemmalaget har ett bra läge i underläget som Eliasson avvärjer. 1-0 kommer istället 03:46 genom Bondesson som får fri gata fram och sätter pucken i första krysset från vänstersidan. Mål i numerärt underläge alltså och resten av utvisningen reder man också ut.

Hemmalaget har även ett riktigt fint anfall efter cirka 6 minuter som kunnat ge den mer mål men Eliasson är med och avvärjer,Knappt åtta minuter spelade och Eliasson får vara med på noterna igen efter att pucken studsat fram till en ren hemmaspelare som avslutar från nära håll. Vid powerbreak efter 10:48 är skotten 7-2.

Ny riktigt bra chans för hemmalaget med cirka 11:30 men Almtuna och Eliasson klarar sig här då Tingsryd passar någon gång för mycket. Eliasson får göra en ny räddning på ett lite lurigt avslut med cirka 14:40 spelat. Almtuna har sedan en bra period även om det inte blir någon riktigt bra chans då.

Nytt läge för hemmalaget men det mynnar bara i en utvisning för Almtuna efter 17:15 Berglund får ett friläge med cirka 19:00 spelade men får inte till avslutet så Rosengren kan ta hand om pucken. Eliasson står för en bra räddning med 19:28 spelade och han släpper ingen retur heller. Lagen har 1-0 med sig in i periodpaus och skotten är 9-4.

I andra perioden kan Tingsryd göra 2-0 efter 22:47 genom Mellberg som kan prickskjuta in pucken från vänster tekningscirkel efter ettpass från högersidan. Strax efter har Harlestam ett bra läge för Almtuna men Rosengren räddar. När Tingsryd sedan får chansen i powerplay så kan Lindelöf efter 25:36 trycka in pucken med ett hårt skott i krysset från blå i överläget.

Efter 29:41 får Almtuna chansen i powerplay och då kan Eriksson sätta en retur från nära håll till höger och det är 3-1. Det ger gästerna energi och man jobbar på för ytterligare reducering. Hemmalaget kommer tre mot en efter cirka 13:20 men Eliasson är med på noterna. Vi pwerbreak är skotten sedan 8-8.

Hemmalaget har tre lägen sedan som Eliasson avvärjer. Det känns som att Tingsryd har ett bra grepp om matchen igen efter en period där gästerna fick lie energi av sitt mål. Hedlund får ett bra läge för Almtuna med drygt 2 minuter kvar av perioden.Med knappa minuten kvar har Harlestam ett läge men Rosengren står emot. Gästerna visar på ny energi igen och ligger på i anfallszonen. Efter 39:43 drar Almtuna på sig en utvisning när man trycker på. Den kvarvarande tiden följer med in i tredje perioden. Skotten är 12-10.

Den tredje perioden inledds med en man mindre för Almtuna som reder ut det underläget. Almtuna kliver sedan på och oroar Rosengren ett par gånger efter utvisningen. Eliasson får kliva fram och göra en bra räddning i en omställning och sedan är det Almtuna som skapar igen. 3-2 kommer också efter 46:21 genom Johansson som smyger fram i fritt läge och får en riktigt fin passning av Eriksson. Kvittering till 3-3 kommer snabbt genom A Svensson som får pucken till vänster och hittar luckan bakom Rosengren 47:09. Här tar hemmalaget timeout.

Almtuna har ett bra läge igen följt av ett läge för hemmalaget när det är lite rörigt framför Eliasson i Almtunas mål. Spelet svänger och Löf har ett tungt skott i bra läge som Rosengren räddar. Gästerna har ytterligare ett fint läge med dryga 50 minuter spelade. Vid powerbreak är skotten 2-7.

Tingsryd drar på sig en utvisning 50:49 men Almtuna drar på sig en dom också efter 51:00. Inget mål kommer dock i spelet fyra mot fyra. Det blir sedan mycket kamp ute på isen. Almtuna kan göra 3-4 efter 54:29 genom Norbäck. Harlestam trampar runt målet och passar in framför mål där Norbäck kan trycka in ledningsmålet - ett snyggt mål.

Almtuna drar sedan på sig en utvisning när hemmalaget går fram och skapar ett läge. Hemmalaget trycker på i Almtunas zon och till slut kommer 4-4 genom Mc Shane som 56:15 från slottet kan sätta pucken bakom Eliasson som tappat sin klubba. Ny utvisning för Almtuna strax efter målet men man reder ut det underläget. 5-4 kommer istället efter 59:06 genom Heljemo sedan man tryckt på ordentligt. Heljemo får chansen från nära håll när man trycker på och sätter dit pucken. Almtuna tar då timeout och Eliasson tas ur målet. MAn skapar ett par riktigt bra kvitteringschanser men matchen slutar 5-4. Skotten är 7-9 och totalt 28-23.

Vilken match vi fick se. Vad har du att säga om det hela?
- Det finns egentligen inte så mycket att säga. Vi spelar bra i 10 minuter i den här matchen och då gör vi tre mål och har segern. Sedan dar vi på oss utvisningar och så super vi bort det helt enkelt, säger en av förståeliga skäl besviken Mattias Zackrisson.