Seger i kvalseriepremiären
Publicerad: 2022-03-23
Kval brukar innebära spänning och det var inget undantag ikväll. Vårt J20-lag tar en 3-0 ledning som BIK Karlskoga vänder till 3-4 innan nästa vändning kommer och vi vinner med 5-4. Starkt gjort att komma tillbaka i slutdelen av tredje perioden och vända till en viktig seger.

Redan efter 14 sekunder får William Proos ett fritt läge men avslutet sitter i stolpen. Sedan böljar spelet fram och tillbaka utan att det skapas riktigt heta chanser. Efter knappa 4 minuters spel har BIK Karlskoga ett bra läge men får inte kontroll på pucken när man får avsluts-läget. 04:49 drar Almtuna på sig matchens första utvisning. Då bryter Rasmus Blomqvist vid offensiva blå och kan spela in till Melker Kull som trots uppvaktning i ryggen sätter 1-0 med en man mindre på isen.

När sedan Almtuna blir fulltaliga så kommer även 2-0 efter 07:01 genom Oliver Pentler. Det är ett skott utifrån som styrs via målvaktens plockhandske och hittar in bakom i gästernas mål. Hemmalaget har sedan kommandot i matchen och efter 10:21 drar BIK Karlskoga på sig sin första utvisning men reder ut det underläget.

12:40 rinner Melker Kull igenom försvaret men gästernas målvakt vinner den duellen sedan. 14:47 så får BIK Karlskoga ett fritt läge efter slarv från hemmalaget. Avslutet räddar Anton Danell men Almtuna drar i sekvensen på sig en utvisning. Hemmalaget reder dock ut underläget även om gästerna skapar några fina lägen. Med cirka 19:00 spelat har Almtuna en puck bakom gästernas målvakt som rensas bort av försvaret. 19:54 drar BIK Karlskoga på sig en utvisning. Som följer med in i nästa period. Skotten är 11-2.

Almtuna startar andra perioden med en man mer och då kommer 3-0 efter 20:29 genom Mai Crnkic Olle Norberg skjuter från högersidan och Mai Crnkic kan trycka in pucken i mål sedan. BIK Karlskoga jagar sedan för att Reducera och 3-1 kommer efter 04:46 genom Oliver Åkerlid det är ett skott från vänstersidan som hittar in bakom Anton Danell i hemmamålet.

07:27 drar BIK Karlskoga på sig en utvisning - Almtuna skapar ett par fina chanser och även BIK Karlskoga en under utvisningen men inga mål kommer här. 10:20 kommer sedan 3-2 genom Joel Kilrikki som skjuter från vänster sida och hittar nätet bakom Anton danen. Här tar Almtuna timeout.

Gästerna som är fyllda av energi nu jagar sedan en kvittering också. 23:07 så drar gästerna på sig en utvisning och deras momentum bryts även om hemmalaget inte kan utnyttja sitt överläge. Tiden rinner sedan på och 18:50 kommer 3-3 genom Jonathan Backlund som får läget efter slarv av hemmalaget och kan från nära hål slå in pucken i mål. Det är också ställningen lagen har med sig in i periodvilan. Skotten är 7-9.

I den tredje perioden lyfter William Gustafson en puck i ribban när han jobbat sig fram framför mål. Båda lagen är inledningsvis fyllda av energi och vill ta greppet om matchen. Det blir BIK Karlskoga som tar ledningen efter 44:01 genom Theo Lundgren. Man kommer två mot en och puckförande Erasts Nazarenko tittar på mål men lägger passet till Theo Lundgren som sätter pucken i målet. Gästerna har vänt 3-0 till 3-4.

Almtuna försöker jaga för en kvittering och 52:09 kommer också 4-4 genom Mai Crnkic som styr in ett skott utifrån och pucken hittar in i mål efter att ha tagit i högra kryssramen. Efter 53:33 sitter också 5-4 genom William Proos som hittar rätt med ett avslut från högersidan och hemmalaget har vänt tillbaka matchen.

Gästerna måste nu jaga en kvittering samtidigt som tiden rullar på. Gästerna tar timeout 58:47 och plockar ut målvakten när man har pucken i sin ägo sedan. 59:37 har man ett vasst skott som dock styrs över och i slutsekunderna har man ett nytt avslut som smiter utanför och Almtuna vinner matchen. Skotten är 4-4 i perioden och 22-15 totalt.

Starkt av laget att komma tillbaka efter att ha tappat sin 3-0 ledning till underläge. En bra start och viktig seger i jakten på de två översta platserna i kvalserien. Här näst väntar bortamatcher mot J20 Nationell lagen Karlskrona och Malmö på lördag och söndag.