Julia Weckström förlänger

15 april 2021 12:30
Dam

Damlagets Julia Weckström fortsätter i Almtuna även den kommande säsongen. Julia har Almtuna som moderklubb och är en skridskostark och en viktig första signering för damlaget.


En av Almtunas egna produkter och trotjänare - forwarden Julia Weckström - har skrivit på för ytterligare ett år med Almtuna. Julia var poängbäst I Almtuna den senaste ”reguljära säsongen” och är en viktig pusselbit i lagbygget som precis har börjat. Trots sina blott 18 år så har hon tillhört Almtunas representationslag för damer sedan säsongen 2017/18.

  -Julia är skridskostark och en duktig tvåvägsspelare som fortsätter att utvecklas och kommer att nå långt. Julia är även väldigt omtyckt i laget och har varit assisterande kapen och prioriterar träningarna trots hög belastning i gymnasiet, säger Alexandrs Semjonovs och fortsätter:
-Vi är väldigt glada över att Julia fortsätter att spela med oss kommande säsong och att hon trots erbjudanden från andra håll varit Almtuna trogen i alla år. Julia är verkligen en kugge i vårt maskineri som vi inte vill vara utan.

Vi ställde några snabba frågor till Julia Weckström.

Trots covid så har ni fåt träna hur ar det fungerat?
-Jag tycker att vi fått en tightare grupp än tidigare då vi träffas oftare då Alexander ökat träningsdosen markan mot vad vi haft tidigare år,.  

Hur upplever du stämningen i laget efter en sådan här märkligs säsong med restriktioner?
-Märkligt nog så är stämningen bättre än någonsin, träningsmoralen är hög och det är en bra anda i och runt laget.  

Efter ett år med ny coach hur känner du nu nar Alex förlänger med ett år till?
-Jag tycker det är toppen, Aleksandrs är absolut en av de bästa tränarna jag har haft. Han kan verkligen hockey och hans ledarstill är jättebra. Har är auktoritär, kräver disciplin och att man hela tiden ger 100% men på ett positivt sätt.    

Hur tror du laget kommer prestera under nästa säsong?
-Vi har ett bättre lag än på länge, och stora delar av vårat lag har tränat 100% genom säsongen då vi har ett ungt lag med många som inte omfattats av restriktionerna så jag ser fram emot nästa säsong för att få se hur vi ligger till, men känslan är riktigt bra.