Seger i första ronden
Publicerad: 2022-03-17
J20-laget tog hem första ronden i play off spelet mot Troja/Ljungby på bortaplan. När matchen var över så kunde våra killar vända hem med en 5-3 seger i bagaget.

I den första perioden har hemmalaget två powerplay men Almtuna kan reda ut underlägena. Några mål får vi inte se i perioden och lagen går till pausvila med 0-0 samt skotten 7-12.

Almtuna öppnar kvällens målgörande genom Ludwig Andersson som efter 25:40 hittar nätet bakom Oskar Blomgren i hemmalagets mål när man spelar powerplay och det är 0-1. Tim Dakell ökar sedan på vår ledning 27:57 till 0-2. Troja/Ljungbys Filip Jaseliua Däveskog reducerar till 1-2 30:50. Rasmus Blomqvist ser till att ställningen är 1-3 efter 31:54. Almtuna har ett powerplay sedan men lagen går till pausvila med 1-3 på tavlan och skotten är 8-18.

Tiden tickar på i tredje perioden och 51:32 reducerar sedan Hampus Paulsson till 2-3. När Almtuna sedan får chansen i powerplay så håller sig William Proos framme och sätter dit 2-4 efter 54:00. Hemmalaget reder sedan ut ett numerärt underläge och i slutminuterna plockar man ut sin målvakt i ett försök att komma närmare i målprotokollet. Men då kan Melker Kull tta 2-5 i öppen kasse 59:01. hemmalaget reducerar till 3-559:30. Skotten i perioden är 10-12 och totalt 25-42.

Returen spelas på lördag 17:00 i Upplands Bilforum Arena och en eventuellt tredje och avgörande match på söndag 13:00 i samma arena.

- Vi gör på det hela taget en bra hockeymatch. Under långa perioder är det vi som för matchen. Jag kan tycka att vi blir lite väl slarviga emellanåt. Spelarna vill väl, har inga andra tankar, men ibland måste vi hitta balansen mellan det kreativa och det lite mer smarta. Men vi lär oss, fortsatt obesegrade i slutspelet och ser fram emot returen på lördag. Jag vill också lyfta fram det fantastiska bemötande vi fick av Troja, klass rakt igenom, säger Jimmy Anderström.