Skön premiärvinst
Publicerad: 2020-10-02
Som vanligt så blev det en spännande och jämn match när Almtuna mötte Västerås i Upplands Bilforum Arena ikväll. Gästerna tog ledningen och höll den i drygt 53 minuter men sedan kvitterade Almtuna och avgör också med 35 sekunder kvar.

Lagen turas om att skapa chanser i inledningen av matchen. Det blir gästerna från västra Aros som tar ledningen efter 02:32 när Hetta kan öppna målskyttet. Lagen har varsitt powerplay sedan utan att få utdelning men när Västerås får en andra chans i spelformen så sitter 0-2 efter 11:01. Almtuna har sedan ett powerplay som inte ger utdelning innan man 15:52 kan reducera till 1-2 genom Jesper Norbäck 15:52. Det blir också paussiffrorna och skotten är 14-15.

Gästerna drog på sig en utvisning i slutet av första perioden men reder ut det kvarvarande i inledningen av andra perioden. Almtuna drar på sig två utvisningar som Västerås inte kan utnyttja. Men 37:11 kan Isac Skedung öka på gästernas ledning och vi har 1-3 på tavlan. Almtuna svarar dock snabbt när Västerås drar på sig en utvisning. Det är Harlestam som sätter 2-3 vilket är resultatet efter 2 perioder. Skotten i perioden är 7-9.

Det känns som mer ställningskrig i tredje periodens början. Det är precis som tidigare i matchen ganska jämt där ute och båda lagen har sina lägen. Men det blir Calle Åsell som står för nästa mål då han kvitterar till 3-3 efter 53:09. Matchen ser ut att gå mot förlängning när lagkapten Berglund är framme och ser till att ge Almtuna ledningen med 4-3 då endast 35 sekunder återstår av matchen. Gästerna kan sedan inte komma tillbaka och Almtuna vinner sin 9:e raka seger hemma mot trätobrodern Västerås. Skotten är 10-9 och totalt 31-33 och det är på det hela en jämn match med många chanser för de båda lagen. Stark moral av våra killar som kan vända underläget och bärga säsongens första seger.