J20: Holmgången fortsätter
Publicerad: 2019-02-28
Det är en riktig holmgång mellan Almtuna och Nacka i play off. Almtuna vann efter straffar borta senast men ikväll rodde Nacka hem en straffseger. 3-3 i full tid och förlängning när gästerna sedan visade kliniskt straffskytte och kvitterade i matcher till 1-1. Nu avgör allt i C-hallen i morgon.

Det är två taggade lag som drabbar samman och full fart framåt gäller. Almtuna öppnar med 1-0 genom Jonas Löfgren redan efter 13 sekunder men Nacka svarar genom Linus Jansson som kvitterar efter 01:33. Båda lagen skapar sen bra chanser och vi noterar bland annat en jätteräddning av Almtunas Isak Johansson efter några minuter ytterligare. Almtuna får ett powerplay och med 34 sekunder kvar av det är det en utvisning för hemmalaget - även Almtuna reder ut sin tid i boxen. Nacka reder ut ytterligare ett boxplay. Gästerna drar på sig ytterligare en utvisning i slutet som följer med in i nästa period. Skotten är 12-4.

Nacka reder ut den kvarvarande tiden i boxen i mittenaktens inledning. Sedan är det Almtuna som drar på sig två utvisningar som går i varandra och då kan Nacka sätta 1-2 genom Victor Erixon efter 26:18 med två man mer på isen. När Almtuna sedan blir fulltaliga och pucken är i Nackas zon går målvakten bort sig lite och Jesper Söder kan slå in pucken i öppet mål till 2-2 28:21. Nacka svarar dock omgående genom Carl Fröblom som sätter 2-3 efter 28:54. När sedan Almtuna får chansen i spel fem mot tre så kvitterar Glenn Guttelvik till 3-3 efter 32:38. Pressis som Almtuna så reder sedan Nacka ut resterande tid med en man mindre. Utvisningarna duggar tätt och lagen drar såsig varsin igen som går i varandra. Vi noterar ett friläge för Almtuna när båda lagen just blivit fulltaliga. Skotten är 16-15.

I den tredje perioden fortsätter de båda lagen kriga och skapar sina lägen. Den enda noteringen i matchprotokollet är dock att Almtuna har en tidig utvisning som man reder ut. Vid full tid har vi alltså fortfarande 3-3 och skotten är 8-10.

I förlängningen skapar båda lagen också lägen och kanske är Nacka lite hetare och kommer till avslut på mål oftare men det är fortfarande 3-3 efter 5 minuter förlängning. Skotten är 1-5.

I straffläggningen är Nacka hetast denna gång. Man sätter tre straffar på raken samtidigt som Almtuna inte kan överlista Filip Schlyter i gästernas mål alls. Skotten blir 34-25 totalt.

Nacka kvitterar därmed till 1-1 i denna holmgång som nu får avgöras i morgon och Almtuna har även då hemmaplan och matchen spelas i C-hallen.

Vinnaren får möta seriesegrarna Huddinge som var riktigt illa ute ikväll. Sollentuna kvitterade till 1-1 i matcher i går och hade en 3-1 ledning ikväll men Huddinge kom tillbaka och det blev dramatik in i det sista även där. Huddinge kvitterade i matchslutet och avgjorde matchserien 10 sekunder in i förlängningen.