Första segern i J20 Nationell bärgad
Publicerad: 2022-09-10
Det var lika jämt målmässigt i returen mot Mora som igår. Denna gång gick det till förlängning efter 4-4 i ordinarie tid. Med 35 sekunder kvar av förlängningen så säkrade Olle Norberg att bonuspoängen och segern hamnade i vårt J20-lags ägo.

I den första perioden kan Ibrahim Quafaj ge hemmalaget Mora ledningen med 1-0 efter 12:07. Det är också ställningen efter den inledande perioden. Almtuna hade ett tidigt numerärt underläge som man redde ut. Skotten är 13-8.

Det blir en tung start på andra perioden för Almtuna då Moras Michael Brandsegg-Nygård sätter 2-0 efter 22:20 följt at Kalle Krantz 3-0 efter 23:13. Minuten senare drar gästerna på sig en utvisning men kan där hålla tätt bakåt.

Ivan Kolsmyr kan sedan reducera till 3-1 efter 38:34 - bara 6 sekunder senare 38:40 hittar William Proos nätet bakom hemmalagets målvakt och det är 3-2. Oliver Pentler kan sedan kvittera till 3-3 efter 39:10. Tre mål på 36 sekunder med andra ord! Skotten i perioden är 16-11.

I den tredje perioden återtar Mora ledningen då Michael Brandsegg-Nygård sätter 4-3 efter 42:50 i numerärt överläge. Men William Proos kan sedan kvittera till 4-4 44:46. Det kommer en ny utvisning för gästerna med dryga tre minuter kvar av perioden men inget mål kommer denna gång och det är 4-4 efter 60 spelade minuter. Skotten är 16-13.

Förlängningen rullar sedan på och 64:25 kan Olle Norberg dribbla sig igenom hemmalagets spelare från mittzon och sätta pucken i mål. Därmed går bonuspoängen till Almtuna som tar sin första seger i årets J20 Nationell Norra. Skotten i förlängningen är 0-2 och totalt 45-34.

- En otroligt stark lagseger. Vi har mycket att lära oss men att få den här segern kommer bygga moralen i gruppen och det tar vi med oss. Nu vilar vi en stund och så tar vi oss an Leksand imorgon med lite lättare axlar, säger Jimmy Anderström som vikarierar på turnén för Jonas Almtorp då han är med Upplands TV-puckslag på pojksidan denna helg.