Juniorkronorna vann med 4-2
Publicerad: 2020-08-27
Kvällens träningsmatch vinns av gästande Juniorkronorna med 4-2. Det var en typisk första försäsongsmatch där allt inte sitter där det ska för de båda lagen - men nu är det igång i alla fall.

Den första perioden var till stora delar Juniorkronornas men Almtunas kedja med Norbäck Harlestam och Mellberg såg pigga ut matchen igenom och det var också dom som stod för målen i Almtuna ikväll. Mellberg kunde ge Almtuna ledningen med 1-0 efter 06:08 sedan han framför mål kunde slå in en retur.

Juniorkronorna svarade dock genom Holtz som i powerplay efter 09:19 kunde sätta 1-1 från nära håll. Nästa mål lät inte vänta på sig - Costmar satte dit klubban framför mål och 1-2 var ett faktum 10.43. Det är också resultatet efter första perioden och skotten är 4-17.

I den andra periodens inledning - 22:52 - kan Harlestam kvittera till 2-2 efter fint förarbete av lagkamraterna i powerplay. Det blir inga fler mål i perioden där Almtuna kommer upp bättre samtidigt som det visas lite mer känslor i båda lagen under spelet - lite mer irriterat så att säga. Skotten är 9-11.

Juniorkronorna inleder tredje perioden med powerplay och 40:53 håller Holtz sig framme och sätter 2-3. Även den här gången så går det fort mellan Juniorkronornas mål för 41:42 snickrar Grans snyggt in 2-4 högt bakom Leijon i hemmakassen. Fler mål blir det inte och juniorkronorna kammar hem segern. Skotten är 5-7 och totalt 18-35.

Almtuna lät Håkanson och Leijon dela på matchen i målet ikväll och man vilade också Lindström, Belov, Liljendahl Berglund och Haag. Nu är man igång "på riktigt" nästa träningsmatch är på söndag mot nya serierivalen Väsby på bortaplan. Den matchen kan man se på Väsbys Solidsport kanal.

Det är samtidigt klart att vi kommer att visa resterande tre hemmamatcher för Almtuna på vår egen Solidsportkanal.