J18 vinner sjunde segern
Publicerad: 2021-10-21
Ikväll kan J18-laget ta sin sjunde seger på åtta försök. Men det avgörs först i tredje perioden mot Täby när man går från 3-2 till slutresultatet 6-2.

Leo Krantz öppnar målskyttet i matchen när han efter 03:50 hittar en lucka bakom David Ronnestål i Täbys mål. Vi får sedan ett gäng utvisningar där en del går i varandra - två för vardera lag - utan att det kommer något mål. Men när Täby drar på sig sin tredje utvisning så kan Mai Crnkic öka på hemmalagets ledning med sitt 2-0 mål efter 18:22. Skotten är 15-10.

Efter 21:36 drar gästerna på sig en fem minuters utvisning. Gästerna ser ut att hålla tätt bakåt i underläget men efter 26:36 så kan Mai Crnkic till slut se till att hemmalagets ledning utökas till 3-0 - sista sekunden av powerplayet med andra ord. Täby reducerar till 3-1 efter 30:19 genom Linus Hedlund. Sedan blir det irriterat och En två plus två minuters utvisning för en spelare i hemalaget samt att två spelare i gästerna får en två minuters utvisning i var. Men inga mer mål i perioden och lagen har 3-1 med sig in i pausvilan. Skotten är 10-14.

I den tredje perioden kan Markuss Streikiss reducera till 3-2 för gästande Täby efter 41:54. Almtuna drar på sig en utvisning 46:38 som man reder ut och 48:45 kan sedan Kalle Forslund öka på till 4-2 för Almtuna. Hemmalaget får också chansen med en man mer strax efter men Täby håller tätt bakåt.

När gästerna sedan plockar ut målvakten i ett försök att närma sig i målprotokollet så händer det som så ofta händer - man får ett mål bakåt istället. Det är Ludwig Andersson som kan sätta 5-2 i öppen kasse efter 58:21. Almtuna gör sedan även 6-2 genom Charlie Kronnäs efter 59:10 när gästernas målvakt är tillbaka i målburen. Gästerna får chansen med en man mer resten av tiden då hemmalaget drar på sig en utvisning efter att ha gjort målet. Men matchen slutar 6-2 och skotten är 6-9 - totalt 31-33.

- En bra genomförd match även om vi ibland spelade med lite för små marginaler. Men ett bra försvarspel rättade till det. Offensivt med puck gör vi det bra hela matchen och alla är med och bidrar till kvällens seger, säger André Kallenberg.