Förlängningsförlust även mot Södertälje
Publicerad: 2022-08-19
Det blev en förlängningsförlust även i den andra träningsmatchen. Ledning efter första perioden - 0-1. Södertälje vinner andra perioden med 2-1 och tredje perioden är mållös. I förlängningen kan Södertälje avgöra när man spelar powerplay fyra mot tre och slutresultatet skrivs till 3-2.

Första perioden
Almtuna startar matchen bra och skapar flera bra lägen. Södertälje drar på sig matchens första utvisning så reder man ut den även om Almtuna har ett par bra lägen där också. Med cirka 10:45 kvar av perioden så bjuder hemmalaget gästerna på ett fint läge men Bergvik håller tätt. Södertälje har sedan en bra chans med cirka 09:10 kvar av perioden.

Hemmalaget drar på sig sin andra utvisning och då kan Norbäck assisterad av Karlström göra 0-1 efter 13:46i det numerära överläget. Han sätter ett handledsskott via stolpen och in bakom Bergvik från sin position strax ovanför vänster tekningscirkel. Lagen drar sedan på sig varsin utvisning som går i varandra. Det kommer inget mål men Södertälje skapar ett par fina lägen när man är en man mer på slutet.

Almtunas ledning är rättvis då man skapat mest av lagen och skotten är 7-12.

Andra perioden
Hemmalaget inleder andra perioden med en man mer i 20 sekunder men gästerna reder ut det. Strax efter drar gästerna på sig en ny utvisning som man också reder ut. Södertälje skapar sig momentum här och 1-1 kommer sedan 26:11 genom Cassels som som efter ett långt pass från egen zon kommer i fritt läge till häger och avslutar högt bakom Håkansson. Hemmalaget går sedan för mer och är det bättre laget. Men Almtuna sticker upp och skapar lägen även dom och jobbar sig in i perioden lite mer.

När Södertälje drar på sig en utvisning så kan Norberg i numerärt underläge sätta 2-1 från höger sidan med ett skott som sitter högt i mål.slarv av Almtuna som ger läget. Ny hemmautvisning igen men Bergvik och boxen kan hålla rent bakåt. Efter utvisningen så kliver Södertälje genast upp i Almtunas zon och ligger på för mer.

Sista minuterna kommer så Almtuna upp i anfallszon och skapar några lägen och sedan har vi ett två mot ett läge för Södertälje men inget mål. Almtuna skapar ett bra tryck sista dryga minuten och det ger till slut utdelning då Asplund kan kvittera till 2-2 efter 39:56 assisterad av Brandhammar och Karlström. Han får läget från höger tekningscirkel och hittar luckan bakom Bergvik.

I andra perioden var det hemmalaget som skapade mest även om gästerna jobbade sig tillbaka och kunde kvittera på slutet. Skotten är 10-11.

Tredje perioden:
Det är två lag som vill framåt i inledningen av tredje perioden. Hemmalaget har den vassaste chansen i de inledande minuterna.Efter 13:30 kvar bryter Hertzberg in på mål men kan inte överlista Bergvik. Sedan tar hemmalaget och sätter bra tryck på gästerna. 09:34 kvar så får Södertälje fritt läge efter felskär av Almtuna men skottet över.

Almtuna jobbar sig in i perioden sedan och skapar nära lägen. 07:14 kvar så drar Södertälje på sig en utvisning där Almtuna ligger på för att av ledningen men Bergvik håller rent bakåt. I slutminuterna av perioden så skapar båda lagen sina chanser. Med 40 sekunder kvar drar Almtuna på sig en utvisning. Det blir dock inga mål i tredje perioden och skotten är 10-7.

Förlängning
I förlängningen så inleder Södertälje i spel fyra mot tre. Här kommer också avgörandet när Videll efter 60:41 från höger tekningscirkel med ett direktskott kan sätta 3-2 på en retur efter ett stolpskott. Skotten: 2-0 Totalt: 29-30.