En poäng med hem från Kristianstad
Publicerad: 2019-10-23
Trots att spelet inte klickade i som den senaste tiden så kunde Almtuna ta med sig en poäng hem från Kristianstad ikväll. 2-2 i full tid och efter förlängning och i straffarna var hemmalaget vassare.

I den första perioden får vi inte se några mål. Almtuna har ett powerplay i perioden. Det är Almtuna som har mest puck och del av spelet men det är ganska låst – båda lagen har dock bra chanser utan att kunna överlista respektive målvakter. Skotten var vid powerbreak 5-7 och i paus 6-8 vilket också visar att lagen inte bjuder på allt för mycket chanser.

Det blir hemmalaget och den före detta Almtuna spelaren Santesson som öppnar målskyttet i matchen. 24:23 kommer ett långt pass över centrallinjen från vänster till höger. Santesson är ensam , tar emot pucken med skridskon och sprätter sedan upp den högt bakom Rosengren som är chanslös i sidledsförflyttningen till 1-0 – det är hemmalagets första skott som når mål i perioden. Almtuna har sedan ett powerplay som inte är lyckosamt. Vid powerbreak är skotten 2-5.

Strax efter powerbreaket får Fakt pucken i egen zon och driver upp på högersidan – Lassen följer med upp men även några hemmaspelare och Fakt skjuter själv in kvitteringen till 1-1 efter 30:10. Kristianstad har ett powerplay och sedan drar lagen på sig några utvisningar som går i varandra men 1-1 står sig perioden ut. Skotten är 9-8. Fortsatt jämt och om Almtuna hade mer av spelet i första perioden så har hemmalaget det i denna period.

Tingsryd får ett tidigt numerärt överläge i tredje perioden och då kan Svensson sätta 2-1 efter 41:04 – det är ett skott utifrån som går in högt bakom Rosengren. Men Almtuna svarar omgående när Mårtensson kvitterar 20 sekunder senare – 41:24. Liljendahl skjuter över och returen från plexit studsar in framför mål på höger sidan där Mårtensson kan slå in pucken. Strax efter drar Almtuna på sig en utvisning som man dock reder ut och vid powerbreak är skotten 7-5.

Sedan är det hemmalaget som drar på sig två utvinsningar i tät följd och Almtuna får bland annat spela fem mot tre i 58 sekunder men något mål kommer inte. Lagen skapar sina chanser men det står 2-2 efter ordinarie tid och skotten är 14-10.

Det blir förlängning där hemmalaget får ett tidigt powerplay och skapar också en del men Almtuna har också en riktigt fin chans i förlängningen då Mårtensson är fri men avslutar över. Skotten är 4-1.

I straffläggningen så sätter Almtuna ingen av sina straffar medan Kristianstad sätter båda två genom Heikkinen och Santesson – den senare kör en av sina patenterade straffar som han gjort så många gånger i Almtuna tidigare. Kristianstad tar därmed extra poängen och vinner med 3-2. Skotten är totalt 34-27.

-Idag orkade vi inte vara lika konsekventa i spelet för att kunna vinna borta i Kristianstad. Vi tog lite tokiga beslut där ute och bytte för mycket chanser för att vi ska vara helt nöjda, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
_-Samtidigt är det starkt att få med sig en poäng tros att vi inte är tillfredsställda med vårt spel. Sedan får vi ett drömläge med fem mot tre och kunna sätta oss i förarsätet. Det är bara att ladda om till fredag.

-Det finns en del bra saker att ta med sig men vi behöver komma upp med en högre disciplin i vårt spel. Det har varit mycket matchande här nu och kanske är lite halvslitna och då behöver man ta ännu bättre beslut med pucken och inte sätta varandra i skiten. Bli ännu tightare och inte ödsla så mycket kraft för att återta en puck. Spela lite smartare, avslutar Martin Gudmundsson.

När det gäller Belov så tar man det dag för dag med hans skada.