Dam: Klar seger mot Kallhäll
Publicerad: 2020-01-19
Dam
Damerna tog en klar seger på bortaplan mot jumbon Kallhäll idag. När slutsignalen ljöd så kunde man ta med sig en 7-4 seger hem i bussen från Stockholm.

Hemmalaget drar på sig en tidig utvisning men reder ut underläget. Almtuna kan sedan ta ledningen efter 07:01 då Ella Norum sätter 0-1. Med 27 sekunder kvar så drar Almtuna på sig en utvisning som följer med in i nästa period. Skotten är 5-10.

Kallhäll tar till vara på överläget som följer med från första perioden och kvitterar. Det är Lisa Fredlund som sätter 1-1 bakom Tea Joerö i Almtunas mål. När hemmalaget sedan drar på sig en utvisning så återtar Almtuna ledningen och det är Filippa Lindberg som sätter 1-2 pucken i nätmaskorna bakom Laura Trespioli efter 25:10. Johanna Jonsson kan sedan öka på ledningen när hon sätter 1-3 efter 26:23. Kallhäll reder sedan ut ett numerärt underläge innan man kan reducera till 2-3 genom Lisa Engberg Wadman efter 31:00. Almtuna svara dock snabbt då Rebecka Pihl gör 2-4 efter 31:50. Hemmalaget drar sedan på sig tre utvisningar som Almtuna inte kan utnyttja. Skotten är 11-21.

42:17 håller sig Tilda Pettersson framme och ökar på gästernas ledning med sitt 2-5 mål. Hemmalaget drar sedan på sig två utvisningar i tät följd och med två man mer på banan kan Ebba Karlsson-Moberg efter 45:59 sätta 2-6. Almtuna drar sedan på sig två utvisningar i tät följde men reder ut så väl spel 3 mot 5 som 4 mot 5. Emma Wicksröm kan sedan efter 53:54 sätta 3-7 för Almtuna. Kallinge kan sedan reducera två gånger om genom Rebecca Elisson-Kalman och Victoria Lothander vilket gör att slutresultatet skrivs till 4-7. Skotten är 12-12 och totalt 28-43.

Vi återkommer med eventuella tränarkommetarer senare.