Storseger för J20
Publicerad: 2021-12-18
Vårat J20 lag spelade borta mot Segeltorp idag och kunde vända hem till Uppsala med en riktig storseger. 2-12 slutar matchen där Oliver Pentler står för ett hattrick.

Redan efter 02:58 kan Didrik Lif se till att första pucken hamnar bakom hemmalagets målvakt Robin Sundqvist. Redan efter 05:46 ser hemmalagets tränare sig tvingade att ta en timeout och det är efter att Melker Kull just satt 0-2 för Almtuna. Carl Danielsson ser också till att gästerna kan gå till pausvilan med 0-3 efter att ha hitåt luckan bakom hemmalagets målvakt 18:08. Skotten är 3-20.

Almtuna inleder andra perioden med en man mindre och reder ut det och strax efteråt kan Didrik Lif göra sitt andra mål och det är 0-4 efter 22:09. När Oliver Pentler sedan med en man mindre på banan sätter 0-5 efter 26:32 så byter hemmalaget målvakt. Strax efter drar gästerna dock på sig en ny utvisning och med två man mer kan Segeltorps William Georgsson göra 1-5 efter 27:42. Det är också vad lagen har med sig in i periodvilan. Skotten är 12-14.

Oliver Pentler kan sedan göra 1-6 strax efter att laget har rett ut ett numerärt underläge - klockan visar 44:33 när målet kommer. Ludwig Andersson fyller sedan på med 1-7 45:22 innan Emil Svensson kan reducera till 2-7 för hemmalaget 46:01. William Gustafson svarar på det med att sätta dit 2-8 46:35 följt av 2-9 genom Oliver Pentler 47:06.

Efter det så tar det några minuter tills nästa mål kommer och det är Melker Kull som hittar nätet bakom hemmalagets målvakt för 2-10 efter 50:26. Elias Jankler fyller på med 2-11 51:05 och Carl Danielsson stänger sedan dagens målgörande när han gör 2-12 54:26.skotten är 3-16 och totalt 18-50.

Nu ar laget Jul och Nyårsledigt för att starat om seriespelet 5 januari på bortaplan mot Göta Traneberg.

- Vi kommer ut med bra energi från start och visar klasskillnaden direkt i första perioden. Efter 0-4 målet tidigt i 2a perioden så gör Segeltorp ett målvaktsbyte, samtidigt som vi blir lite slarviga och drar på oss ett 3-5 läge. Det utnyttjar Segeltorp och reducerar till 1-5, säger Håkan Jansson och fortsätter:
- Hela 3e perioden visar vi åter klasskillnaden och en spelglädje med fina kombinationer. Vi vinner till slut med klara siffror på bortaplan, Vi har en bra fördelning på målskyttarna och många spelare i protokollet över lag.