Säsongens första seger
Publicerad: 2020-10-09
Dam
Våra damer tog ikväll säsongens första seger då man på bortaplan besegrar Tullinge. Tjejerna kunde vända hem till Uppsala med en 4-0 seger i bagaget.

Elina Ingemarsson öppnar kvällens målskytte efter 07.12 då hon sätter 0-1 pucken bakom Hanna Jensen i Tullinges mål. Strax efter har Almtuna också chansen i powerplay men det dröjer till sekunderna efter överlägets slut innan 0-2 - 12:25 - kommer genom Ella Norum. Det är också periodsiffrorna och skotten är 7-21.

Akt två bjuder på ett mål genom Vendela Rosenblom som sätter 0-3 efter 37:17. Innan dess har man rett ut ett par numerära underlägen, bland annat ett i spel tre mot fem i två minuter. Även ett par numerära överlägen spelades utan nätkänning. Skotten i perioden är 10-14.

Den tredje perioden bjuder även den på ett mål. Det är Ella Bergström-Ågren som fastställer slutresultatet 0-4 efter 45:15. Även i denna period kommer en del utvisningar och Almtuna har bland annat tre powerplay men vi får inte notera fler mål i matchen. Våra tjejer vänder alltså hem till Uppsala med säsongens första seger i bagaget och skotten var 11-12 i perioden vilket ger 28-47 totalt.

En seger som så klart ger tjejerna gott självförtroende inför fortsatta seriespelet. Ett extra plus till Paulina Bergstrand som håller säsongens första nolla längst bak i kassen.

Vi uppdaterar med eventuell tränarkommentar senare.