Inför Tranås
Publicerad: 2019-03-20
Herr
Så börjar kvalserien och Tranås AIF besöker Gränbyhallen för första gången någonsin i tävlingssammanhang. Laget är laddat och fulla av revanschlust.

Tranås slutade på tredjeplats i allettan södra efter Kallinge-Ronneby och Kristianstad. I Play Off 2 slog man sedan ut Visby/Roma med 4-3 i förlängning i den avgörande matchen. I Play Off 3 ställdes man mot seriesegraren Kallinge, där gjorde man processen kort och vann i två raka matcher. Överraskande för många så är man nu i en kvalserie för första gången. Laget tippas av många att komma sist men man har som sagt överraskat förr.

Bästa poängplockare i allettan var nr 11 Eric Gustavsson, han gjorde 9 mål och 11 ass på sina 18 matcher.

Ett skridskostarkt lag som jobbar hårt och har en enorm disciplin säger Martin Gudmundsson på frågan om vad han vet om Tranås.

Hur bra koll har ni på Tranås egentligen?
Vi har scoutat dom under Play Off 3 spelet och har så bra koll vi kan ha fortsätter Gudmundsson.

Almtuna har efter det snöpliga slutet mot AIK hämtat ny kraft och kommer påslagna till matchen och med en enorm revanschlust. Laget har under förra veckan legat i hårdträning för att denna vecka slipat på detaljer och toppat upp formen.

{!A}

Hur formerar ni laget mot Tranås?
Vi släpper laget en timme innan match och kommer så att göra under hela kvalserien avslutar Gudmundsson.

Laget är intakt så förutom långtidsskadorna på Mångs, Hage och Wiå och avstängningen på Sandström så är alla spelare tillgängliga. Sandström är spelklar till match 6 i kvalserien.

Almtuna och Tranås har aldrig spelat mot varandra i en tävlingsmatch, faktum är att lagen vad vi hittat bara mött varandra en gång, i en träningsmatch i början på 2000 talet.

Matchen börjar 19:00 och du köper biljett här.
Årskort och VIP-kort gäller som under säsongen.

Kan du inte vara på plats så går alla kvalseriematcherna live på Aftonbladet.

Webbredaktionen