J18: En poäng med hem
Publicerad: 2019-10-27
J18-killarna åkte till Stockholm för match mot SDE idag och man fick med sig en poäng hem efter att ha förlorat på straffar.

SDE tar en tidig ledning i matchen då Benjamin Skarin kan sätta 1-0 pucken bakom Oliver Håkansson 03:55. Rasmus Blomqvist ser dock till att Almtuna går till pausvila med en ledning i och med att han både kvitterar till 1-1 efter 06:46 och gör 2-1 efter 12:48. Lagen har även varsitt resultatlöst powerplay. Skotten är 18-7.

I andra perioden får vi inte se några mål trots att lagen har ett par powerplay i var. Skotten är 19-8.

Almtuna får chansen med en man mer tidigt i tredje perioden men kan inte utnyttja överläget. Istället kommer kvitteringen till 2-2 efter 43:29 för hemmalaget genom Abel Habte. SDE har sedan ett numerärt överläge som inte resulterar och i mitten av perioden har vi två utvisningar för hemmalaget och en för gästerna som går i varandra utan att det kommer fler mål. Skotten är 19-5.

Förlängningen ger inte heller några mål och skotten är 5-1 där. Det hela får avgöras på straffar och där blir det hemmalagets Benjamin Skarin som ser till att bonuspoängen stannar i Stockhol i och med att han är den enda som sätter sin straff. Skotten är totalt 62-21 i matchen.

-Vi gör en hyfsad matchspelmässigt men vi faller rejält på tävlandet. Över hela matchen så får vi vara glada för en poäng för jag tycker att vi blir överkörda i det mentala, säger Kalle Björklund.