Målkalas och seger
Publicerad: 2021-02-26
Kvällens första period var svängdörrshockey där ställningen var 3-4 vid paus. Efter en mållös andra period så kunde en stabil 3-7 seger fastställas i tredje perioden.

Almtuna får en bra start på matchen då 0-1 kommer efter 02:28. Det är ett självmål egentligen då Almtuna stressar bakom målet och pucken tar på en skridsko och via Bernards klubba in i mål - en målvaktstavla. Eriksson noteras för målet då han är siste Almtuna-spelare på pucken. 03:48 kommer också 0-2 sedan man åter pressat högt och erövrat pucken. Hedlund kan sedan skjuta in pucken i mål från högersidan.

Väsby svarar dock efter 04:50 då Spångberg skjuter med trafik framför Sahlin och det är 1-2. Kvitteringen till 2-2 kommer efter 06:56 efter hårt jobb av Väsby och Karlsson passar in framför mål och pucken styr på en försvarare och går in. Almtuna återtar ledningen efter 07:31 då Hedlund håller sig framme och trycker in en retur från nära håll. Målet godkänns efter videogranskning. Vid powerbreak efter 10:43 är skotten 7-8.

Matchens första utvisning drar Väsby på sig efter 14:00. Almtuna drar sedan på sig en utvsining för sex man på banan 15:42 och i Väsbys powerplay så kommer Berglund fri och kan sätta 2-4 efter 17:04 i numerärt underläge. Väsby svarar dock efter 18:29 genom Lavoie som ren på vänster sida får pass över centrallinjen och kan sätta pucken i mål till 3-4. Det är också ställningen i paus och skotten är 9-11.

I periodpaus har Väsby bytt målvakt och in kommer Ryttar istället. Väsby sätter hög press i inledningen av andra perioden men Almtuna reder ut det. Sedan rullar spelet på och 26:14 drar hemmalaget på sig en utvisning för sex man på banan. Väsby reder dock ut underläget. 29:21 är det Almtuna som drar på sig en utvisning och nu är det gästerna som reder ut underläget. Vid powerbreak efter 32:08 är skotten 4-4.

Väsby drar sedan på sig en ny utvisning 33:04 och Almtuna skapar några bra lägen. När det gått 34:51 får vi en dubbelutvisning men överläget för gästerna ger inget mål. Båda lagen skapar sedan sina chanser. Liljendahl har ett fint läge framför mål för Almtuna och Lavoie är ren med Sahling men lägger pucken utanför bland annat. Men det blir mållöst i perioden och vi har fortsatt 3-4. Skotten är 11-6.

Almtuna ökar på till 3-5 genom Norbäck efter 43:43 när han från nära håll framför ryttar kan trycka in pucken i mål efter pass in från höger av Andersson. Det är gästerna som skapar mest och Norbäck har ett fritt läge med cirka 48 minuter spelade men Ryttar räddar. 49:28 drar Väsby på sig en utvisning och då kan Eriksson sätta 3-6 efter 50:15 med ett skott från vänster som sitter till höger. Vid powerbreak 51:04 är skotten 2-10 och noterbart är att Väsbys skott kom efter 3-6 målet.

Aronsson skjuter ett skott från blå som Ryttar tappar in till 3-7 efter 52:14. Almtuna drar sedan på sig en utvisning 52:58 men den reder man ut. Väsby tar timeout 54:47 och tar då ut målvakten i ett försök att komma närmare i målprotokollet. Tiden rullar på och Almtuna försvarar sig bra. 58:27 drar gästerna på sig en utvisning och Väsby plockar in Ryttar i målet igen. Men Almtuna har bra kontroll och matchen slutar 3-7. Skotten är 7-14 i perioden och 27-31 totalt.

Matchen går från vilda svängdörrar i den första perioden till bra kontroll från Almtunas sida framför allt i den tredje perioden och man vinner klart rättvist. Nu gäller det för laget att ladda om batterierna för redan 17:30 i morgon väntar ny match mot Björklöven på bortaplan. Eventuellt kommer ett kortare ”inför match” under morgondagen.