Seger mot AIK
Publicerad: 2020-09-02
Det blev seger hemma mot AIK i vår tredje träningsmatch. Matchen slutar 4-1 efter mål av Norbäck, Nilsson-Sahlin, Aronsson och Hägg.

Det är två lag som känner på varandra inledningsvis. Almtuna har matchens första riktigt heta chans men det är gästernas Feuk som lyfter in 0-1 pucken i en båge över Hanses och in efter 05:17. Lagen drar sedan på sig varsin utvisning som går i varandra men lagen reder ut sin respektive tid i underläge.

Almtuna får en ny chans med en man mer och det är nära ett par gånger om men Olofsson fredar sitt mål och man reder ut underläget. Med 35 sekunder kvar av perioden får Almtuna chansen en gång till i överläge men inget mål kommer och gästerna leder så långt. Skotten är 8-7.

Hemmalaget inleder andra perioden med en man mer då utvisningen från första perioden följer med in i andra. Men AIK reder ut den utvisningen. Almtuna kan kvittera till 1-1 genom Norbäck efter 24:26 som sätter pucken i nättaket efter en öppnande pass från Harlestam - snyggt mål.

Gästerna har sedan en bra period efter kvitteringen men Almtuna sticker så smått upp och får till mer och mer tryck i anfallszon. Med knappa 4 minuter kvar drar AIK på sig en utvisning men ingen puck hamnar i gästernas mål. Det står 1-1 efter andra perioden och skotten är 11-11.

I den tredje perioden kan Almtuna ta ledningen med 2-1 efter 41:53 genom Nilsson-Sahlin som framför mål styr in Nyströms backskott. Spelet växlar sedan lite och de båda lagen har några fina lägen. AIK drar sedan på sig en utvisning och 48:58 kan Aronsson sätta 3-1 med ett skott från backplats som går in högt bakom Olofsson.

AIK går sedan framåt då man vill komma i kapp hemmalaget i målprotokollet och det känns som att det blir en tempo-ökning i matchen. Tiden rinner dock på och med drygt 1 minut kvar så tar AIK timeout. Gästerna tar ut målvakten i ett sista försök att komma ikapp men då kan Hägg sätta 4-1 i öppet mål efter 59:28. Det blir slutresultatet och skotten är 11-11 och totalt 30-29.