Dam: Förlust mot Hammarby
Publicerad: 2019-11-17
Dam
Det blev inga poäng med hem från Kärrtorps IP för våra damer idag. Hammarby vann med 4-1 efter att ha vunnit alla tre perioderna med ett mål.

I första perioden noterar vi ett mål för hemmalaget. Det är Linn Hansén som sätter 1-0 efter 09:11 och det står sig sedan perioden ut. Skotten är 10-6.

-En bra period där Hammarby kommer ut starkt och tar ledningen. Men vi avslutar väldigt bra utan att få utdelning, säger Tom Holén.

I andra perioden ökar hemmalaget på sin ledning genom Johanna Blomkvist redan efter 22:59. Almtuna har sedan ett powerplay som man inte kan utnyttja men 2-1 kommer istället efter 28:12 genom Hilda Törner. Hemmalaget kan dock få till ett psykologiskt viktigt 3-1 mål efter 38:48. Skotten i perioden är 11-8.

-Nu är det vi som kommer ut starkt och vinner tillbaka pucken ofta i mittzonen och trycker tillbaka Hammarby. Små misstag gör att Hammarby får göra 2-0. Vi fortsätter att kämpa på och reducerar i mitten av perioden. Vi fortsätter framåt men Hammarby kan öka på sin ledning i slutet, säger Tom Holén.

I den tredje perioden reder Almtuna ut ett tidigt numerärt underläge. Man har sedan chansen i numerärt överläge två gånger om utan att lyckas reducera hemmalagets ledning. 50:17 tar Almtuna en timeout. Almtuna drar på sig en utvisning och precis när man blir fulltaliga kan Hammarby sätta 4-1 genom Johanna Blomkvist - då var klockan 53:14. Det blir också slutresultatet i matchen. Skotten är 12-8 och totalt 33-22.

-Det är fortsatt högt tempo och bra spel av båda lagen men Hammarby är effektivare och gör 4-1 halvvägs in i perioden. Vi går ner på spelare i slutet av matchen men får inte till något mer mål, avslutar Tom Holén