Straffseger för damerna
Publicerad: 2020-10-15
Dam
Damlaget kunde bärga en straffseger mot Södertälje hemma i Upplands Bilforum Arena ikväll. När krutröken lagt sig stod man som segrare med 2-1.

Almtuna har ett powerplay efter 05:39 men gästerna reder ut sitt underläge. Tilda Pettersson kan sedan ge Almtuna ledningen efter 09:39 på pass från Rebecka Pihl. Lagen har sedan varsitt powerplay men perioden slutar 1-0 och skotten är 8-8.

Södertälje kan kvittera till 1-1 23:09 genom Sissi Didriksson sedan hemmalaget dragit på sig en tidig utvisning i andra perioden. Strax efter så drar Almtuna på sig ett matchstraff följt av tre ytterligare utvisningar. Man fredar dock sitt mål och Södertälje drar även de på sig en utvisning i slutet av detta underläge för hemmalaget. Gästerna tar en utvisning till men 1-1 står sig perioden ut och skotten är 5-21.

I tredje perioden är det Södertäljes tur att dra på sig ett matchstraff följt av två utvisningar till. Men Almtuna kan inte ta tillvara på det läget. Södertälje får en chans i powerplay de också men matchen slutar 1-1 efter full tid. Skotten är 7-7.

Inget av lagen kan avgöra i övertiden där skotten är 1-1. Det hela avgörs istället på straffar där Almtuna är starkast och vinner matchen med 2-1 sedan Ella Norum sätter den avgörande straffen och blir matchhjälte tillsammans med Paulina Bergstrand som räddar 36 av 37 skott. Skotten är 22-37 totalt.