Björklöven nollar oss ikväll
Publicerad: 2022-01-05
Vi startar matchen bra och hade nog behövt få utdelning med den inledningen för att rubba topplaget Björklöven ikväll. Istället kunde kvällens gäster ta greppet på matchen ordentligt när man gick ifrån till 0-3 i andra perioden. Den tredje perioden blev aldrig spännande då Björklöven bevakade sin ledning på ett bra sätt och man vinner rättvist.

Det är Almtuna som kommer till matchens första avslut för att testa Voutilainen i gästernas mål. Det fortsätter på den inslagna vägen och hemmalaget är dom som skapar framåt - bland annat en farlig styrning framför mål som dock Voutilainen är med på. Björklövens första avslut på mål kommer efter cirka 6 minuters spel men även Andrén är vaken. Efter 10:23 kommer matchens första utvisning som gästerna drar på sig. Då blir det även powerbreak och skotten är 6-3.

Björklöven reder dock ut underläget. Almtuna har sedan ett fortsatt litet grepp på spelet men 14:53 drar Almtuna på sög en utvisning och precis när Almtuna blir fulltaliga prickskjuter Wiklund in 1-0 pucken i bortre krysset från höger sida. Målet bokförs inte som powerplay mål men är i praktiken det. Det är också vad lagen har med sig in in periodpaus och skotten är 8-4.

Almtuna startar även den andra perioden bra och har ett riktigt bra läge men det är istället Björklöven som kan sätta 0-2 efter 22:16 genom Girard - det är skott utifrån med trafik framför Andrén som smiter in. Efter 22:46 drar Björklöven sedan på sig en utvisning som man reder ut. Ny utvisning för gästerna efter 26:19 men Almtunas powerplay är fortsatt mindre bra och gästerna reder ut aven detta underläge. Efter det har lagen varsina bra perioder där de båda målvakterna får kliva fram med fina räddningar. Efter 33:11 är det powerbreak och skotten är 8-6.

Tiden rullar på och efter Xx kommer Björklöven i en omställning där Eriksson kommer ren med Andrén som räddar men bakom kommer Juusola släpande och kan slå in returen till 0-3 efter 35:46. Gästerna har nu ett starkt grepp om matchen och lagen har 0-3 med sig in i periodpaus. Skotten är 10-10.

Tiden rullar på i tredje perioden och båda lagen skapar lägen för mål men målvakterna i de båda lagen är vakna samt att försvaren jobbar bra. Ju längre tiden går så känns det som att Björklöven som leder spelar på resultatet och kvaliteten på spelet har sjunkit betydligt. Vid powerbreak efter 51:08 är skotten 4-2.

Almtuna försöker få till nätkänning flera gånger men Voutilainen i gästernas mål gör en del bra räddningar och jobbar bra för att få hålla sin nolla. Björklöven går framåt när läge bjuds och testar Andrén men man fokuserar mer på att hålla tätt bakåt.

Efter 507 tar Almtuna time out och tar också ut Andrén ur målet i ett sista försök att krypa närmare. Andrén är tillbaka i målet när det är tekning i Almtunas zon men lämnar sedan igen när man har pucken i Björklövens zon. Det kommer dock inga mer mål och slutresultatet skrivs till 0-3. Skotten är 12-4 i perioden och 30-18 i matchen.

Det blir i slutänden en bekväm seger för Björklöven som hade bra kontroll på det hela när man kom ut i tredje perioden. Almtuna hade behövt få utdelning och ledningen i den första perioden när man startade bra för att kunna rubba topplaget Björklöven ikväll.

Nu får vi rikta blickarna mot matchen på fredag då Vita Hästen kommer till Upplands Bilforum Arena. Det blev också officiellt under kvällens match att mötet mot Björklöven i Umeå 2 februari flytats till nu på söndag 9/1 med start 15:00.