Tung seger mot serietvåan
Publicerad: 2021-02-27
Herr
Vi mönstrar ett riktigt ungt lag ikväll. I mål får 19 årige Leijon göra A-lags debut och sedan är det som sagt flera unga spelare i laget där de yngsta är 17 år. När matchen är slut har man slagit serietvåan Björklöven med 3-2 i Upplands Bilforum Arena. En riktigt tung seger och insats.

Det är gästerna som tar tag i taktpinnen inledningsvis och Almtuna sticker upp emellanåt men det det skapas inte någon någon riktigt het målchans. Björklöven skapar ett bra tryck efter cirka 7 minuters spel och Almtuna får jobba hårt i försvaret. Vid powerbreak 10:18 är skotten 3-9.

Det är fortsatt Björklöven som driver spelet och Almtuna som mest får försvara sig - det gör hemmalaget och Leijon i målet bra. När det gått 15:53 kan så David Karlström sätta 1-0 efter att han fått pucken obevakad till vänster och skottet sitter i bortre delen.

Aronsson vill inte vara bättre och sätter 2-0 efter 16:16 med ett skott utifrån - nästan samma position som David tidigare. Denna gång var det dock trafik framför Polin i gästernas mål. Det är också ställningen efter första perioden och skotten är 7-14.

Björklöven kan reducera till 2-1 efter 22:42 genom Viklund. Ett lite turligt mål då han i en spelvändning spelar in mot lagkompis när pucken styr på en försvarares klubba och ställer Leijon i hemmamålet. Almtuna kommer sedan upp och skapar några lägen.Gästerna har också de ett bra läge där Leijon räddar. Gästerna får sedan ett tryck i Almtunas zon och då drar Almtuna på sig matchens första utvisning efter 27:27 men det underläget reder man ut. Vid powerbreak efter 30:50 är skotten 4-9.

Björklöven drar på sig en utvisning vid en tekning efter powerbreaket 30:50 och då kan Victor Andersson sätta 3-1 med ett tungt skott från höger 32:06. Höglund passar lite senare in till Norbäck som stöter pucken på mål men Poulin är med och räddar.

Med cirka 37 minuter spelat så lägger Hedlund en puck in framför mål och Mellberg försöker få in pucken. Björklöven skapar sedan ett tryck i hemmalagets zon och då drar Almtuna på sig en utvisning efter 37:45. Underläget har Wiå ett bra läge men så efter 39:20 kan Ottosson sätta 3-2 i överläget. Det är ett pass över centrallinjen och Ottosson som står till höger direktskjuter in reduceringen. Det är också resultatet efter två spelade perioder. Skotten är 8-15.

Almtuna står upp bra inledningsvis i tredje perioden och tiden rullar på. Båda lagen kommer upp i sina lägen även om det inte kommer till riktigt heta chanser. Gästerna kommer tilll ett par fina chanser med knappa 52 minuter spelade. Vid powerbreak efter 52:05 är skotten 2-4.

Gästernas jakt på kvittering fortsätter sedan samtidigt så jobbar hemmalaget stenhårt i försvaret och sticker upp i anfall när det blir läge. Tiden rullar på och 57:13 drar Almtuna på sig en utvisning. Björklövens Liss har ett skott i stolpen i överläget och med 20 sekunder kvar av överläget plockar man ut Poulin och spelar sex mot fyra men Almtuna reder ut utvisningen och resten av tiden. Matchen slutar 3-2 och skotten är 4-14 i perioden samt totalt 19-43.

Segern innebär att laget tog klivet upp på nionde plats samma poäng som Västerås precis bakom och sju poäng före Vita Hästen just under play in strecket. Både Västerås och Vita Hästen har dock en match mindre spelad. Man har även häng på sjätte platsen i serien som skulle innebära kvartsfinal spel.

Med de förutsättningar som var så är kvällens insats riktigt stor av hela laget och vilken debut i A-laget för Oscar Leijon i målet! Det påminner om en viss seger över Oskarshamn för ett antal år sedan där man också ställde upp med ett ungt lag och ställer in juniormålvakten. Oskarshamn jagade slutspel och ingen trodde att Almtuna skulle rubba dem men man tog alla tre poängen då precis som ikväll mor serietvåan Björklöven.