Förlust mot Karlskrona
Publicerad: 2019-02-16
Almtuna förlorar hemma mot Karlskrona idag – 2-5 visar tavlan efter matchen som dock kändes jämnare än siffrorna. Dåliga byten tätt inpå varandra i mittenakten sätter gästerna i förarsätet och sedan kan inte Almtuna komma ikapp.

Karlskrona får en drömöppning på matchen då Hannes Johansson redan efter 18 sekunder kan styra in 0-1 framför målet. Lagen har sedan varsitt powerplay utan att få till det något särskilt bra. Men när Almtuna får sitt andra numerära överläge kommer 1-1 genom Lunsjö som står för en soloprestation och tar in pucken i anfallszon och dribblar en försvarare för att sedan sätta pucken bakom Holm i gästernas mål. Hemmalaget reder ut en till utvisning i slutet och det är oavgjort i paus. Skotten är 6-9.

I mittenakten så har lagen varsitt numerärt överläge utan att kunna överlista de båda målvakterna. Matchen står och väger när Karlskrona kan komma i ett tre mot ett läge och Paulsson kan trycka in 1-2 efter 29:09. Gästerna får omgående ett nytt tre mot ett läge och 1-3 sitter 29:49 – bara 40 sekunder efter ledningsmålet och uppförsbacken blir tung för Almtuna. Gästerna får ett nytt powerplay och har då ett skott i stolpen men Almtuna håller undan. Med knappa två minuter kvar blir det hett ute på isen – Almtuna och Karlskrona får varsin utvisning som kvittas samtidigt som Almtuna får ett matchstraff. Inga mer mål kommer dock i perioden och Karlskrona går till pausledning med två mål. Skotten är 6-5.

Almtuna reder ut de kvarvarande dryga tre minuterna i numerärt underläge i inledningen av tredje perioden. När så Mårtensson gör 2-3 efter 46:28 så växer hoppet om att hemmalaget ska kunna komma ikapp. Mårtensson direktskjuter in på ett pass från höger. Almtuna har också ett riktigt bra läge genom Hertzberg att kvittera men Holm är tät. Almtuna har vittring men då kommer 2-4 i en kontring genom Osterberg efter 54:03. Han styr sedan lagkamraten skott-fintat för att sedan slå en hård puck in framför mål som han styr in. Wiå har sedan två bra lägen att reducera men det vill sig inte för hemmalaget som får se hannes Johansson även sätta 2-5 efter 57:20 i tom bur sedan Almtuna plockat ut Fröberg i ett försök att komma ikapp. Skotten är 11-8 och totalt 23-22.

-Det är en första period med ställningskrig det går lite fram och tillbaka i både powerplay och boxplay. Det är en ganska jämn period där dom äger första 10 och vi andra 10. Sedan är det två olyckliga byten i andra som dom straffar oss hårt på. Där vi springer bort oss och inte orkar bibehålla tålamodet med pucken framför allt och även att kunna läsa in situationen. Där någonstans går väl matchen till Karlskronas fördel, säger Martin Gudmundsson och fortsätter: -Sedan försöker vi gå för det i slutet när vi gör 2-3 och har även bud på trean då är det ändå en bra känsla i båset att vi kan gå för det men dom gör ju 4-2 på en kontring. Så att vi spelar väl Karlskrona i händerna till fullo i grund och botten.