Tre blytunga poäng mot BIK Karlskoga
Publicerad: 2019-02-13
Boxplay var modellen ikväll när Almtuna slog BIK Karlskoga hemma med 5-3. Almtuna gör två mål i numerärt underläge men släpper bara in en puck i spelformen. Tre sköna poäng in så klart även om avståndet upp ovanför kvalstrecket är det samma efter kvällens omgång.

Almtuna får chansen tidigt i powerplay men det reder gästerna ut. I stället kan sedan BIK Karlskoga göra 0-1 genom Franzén efter 03:37. Han snor åt sig pucken till vänster djupt i Almtunas zon och bryter in framför mål där han kan lägga in pucken vid bortre stolpen. När Almtuna sedan får en utvisning så kan Forsberg göra mål – Inte BIK Karlskogas Forsberg dock utan Almtunas Fredrik Forsberg som kvitterar till 1-1 med en man mindre på isen efter 13:52. Almtuna lägger ner pucken kortsargen och checkar sedan och det stressar gästerna till misstag. Forsberg kan från höger sida djupt ner i zon valla in pucken via Lundberg i gästernas mål. Wiå är strax efteråt fri med Lundberg som dock räddar. 1-1 efter första perioden och skotten är 11-10.

Rollin-Carlsson kan ge Almtuna ledningen redan efter 20:43 i mittenakten. Han får pucken framför mål efter lite strul och sätter skottet distinkt i krysset. 27:46 kommer även 3-1 till Almtuna genom Fredrik Forsberg. Det är ett fint uppspel som ger honom läget och Forsberg kan från vänster sätta pucken i bortre krysset. Här tar BIK Karlskoga timeout. Kokkonen kan sedan efter 33:26 reducera till 3-2 för gästerna. Efter ett litet tryck får han passet och kan slå in pucken från nära håll till höger. Strax efter så drar gästerna på sig en utvisning som man dock reder ut. Almtuna drar i sin tur på sig två utvisningar i samma sekvens och avslutar perioden i spel fem mot tre under knappa minuten. Skotten är 9-14.

Hemmalaget får inleda med två man mindre i drygt en minut och reder ut det på ett bra sätt. Strax efter får Almtuna chansen med en man mer men det reder BIK Karlskoga ut. Kokkonen kliver sedan in i handlingen igen och kvitterar till 3-3 efter 46:03 då de spelar i powerplay. Han står i slottet och styr in pucken bakom Fröberg. Strax efter drar gästerna på sig en utvisning som de reder ut. När Almtuna sedan får spela boxplay så är det Wiå som kan ge hemmalaget ledningen med 4-3 efter 50:34 sedan han kommer fri till höger och sätter pucken säkert bakom Lundberg i BIK Karlskogas mål i det numerära underläget. Hemmalaget får chansen med en man mer minuterna efter men får inte till nått mål. Avgörandet kommer istället efter 59:46 i tom bur genom Liljendal när gästerna plockat ut målvakten i ett sista försök att komma ikapp trots en man utvisad. Skotten är 11-10 och totalt 31-34.

Almtuna tar en superviktig seger och tre poäng – speciellt eftersom Tingsryd samtidigt slog AIK hemma. Pantern förlorade dock stort mot Modo vilket gör att även de nu finns med fyra poängs försprång framför Almtuna. Av dessa tre lag så har Pantern sämst målskillnad.

Grattis till segern!
-Tack så mycket, den satt fint! Det är så här det måste se ut. Vi krigar och slår Karlskoga på deras sätt som har gjort att dom har var varit framgångsrika under säsongen. Vi krigar stenhårt och tar bra beslut. Vi bjuder på några lägen men inte i närheten av vad det har varit förut, säger Nichlas Falk och fortsätter:
-Det är en bra genomförd match och det är starkt att vända tillbaka när vi hamnar i underläge tidigt i matchen och sen när vi leder med 3-1 och tappar till 3-3 och ändå kunna samla kraft och kunna trycka in två kassar till, sen var ena i tom bur så klart men ändå starkt av killarna.

Det var jäkligt skönt att se att ni inte vek ner er då dom fick 3-3. -Ja, Hårt jobb lönar sig och ibland så har man studsarna med sig, avslutar Nichlas Falk och syftar på de båda boxplay målen.