Knapp förlust i J20 premiären
Publicerad: 2022-09-09
Det blev knapp förlust i J20-premiären borta mot Mora ikväll. Avgörandet kommer sent i matchen då Mora kan fastställa slutresultatet 4-3 i powerplay med mindre än 3 minuter kvar av matchen.

Det blir Tim Dakell som gör första målet i premiären av J20 Nationell. Målet kommer i powerplay efter 07:07. Mota svarar direkt då Mihael Brandegg-Nygård efter 07:37 sätter 1-1 bakom Anton Danell. Hemmalaget tar sedan också ledningen med 2-1 09:27 genom Johannes Lökkeberg vilket också är ställningen efter första perioden. Skotten är 14-6.

William Wassberg kvitterar till 2-2 efter 24:29 innan Axel Blom ser till att vi har 2-3 på tavlan 29:56. Men två utvisningar som går i varandra blir sedan kostsamma då Simon Lindblom kan kvittera till 3-3 i spel fem mot tre 31:32. Det kommer inga mer mål i perioden och skotten är 13-11.

Den tredje perioden rullar på utan mål och lagen har varsitt powerplay under första halvan. När hemmalaget får chansen i powerplay för andra gången så kliver Simon Lindblom fram som matchhjälte då han kan göra 4-3 57:07. Almtuna kan efter det inte komma tillbaka och hemmalaget vinner en knapp seger. Skotten är 9-7 i perioden och 36-24 totalt.

I morgon väntar en returmatch mot Mora och på söndag står Leksand för motståndet.

- Lite nerv i seriepremiären, en jämn match där vi blir hårt straffade i boxplay. Vi har ett antal lägen att utöka ledningen vid 2-3 men hamnar istället i boxplay tre mot fem och Mora kvitterar. Oturligt nog så drar vi på oss en utvisning när 3 minuter återstår och Mora lyckas ta ledningen med 4-3 och sen rinner tiden iväg till fördel för Mora, säger Håkan Jansson Vannar.