Hammarby slog våra damer
Publicerad: 2021-10-13
Dam
Vårt damlag tog ledningen mot Hammarby på bortaplan. Det var hemmalagets första insläppta mål i serien men sedan kunde hemmalaget kvittera i andra och gå ifrån till 3-1 i den tredje perioden.

Karolina Erbanova gör matchens första mål framspelad av Pagander och det är 0-1 efter 04:22, Det är Hammarbys första insläppta mål i serien så här långt. Båda lagen får också chansen med en man mer som man dock reder ut. Det är gästerna som kan gå till pausvila med 0-1 i ryggen. Skotten är 12-7.

Den andra perioden bjuder bara på ett mål och det är hammarby som står för det. Rebeka Sadecka står för hemmalagets kvittering efter 31:52. Båda lagen har varsitt numerärt överläge som inte resulterat ar i mål. Skotten är 21-6.

I den tredje perioden kan Sigrid Jason ge hemmalaget en 2-1 ledning redan efter en 41:39. 3-1 kommer också efter 45:33 genom Linnea Örnqvist. Almtuna får chansen med en man mer strax efter 3-1 målet men kan inte utnyttja läget.

Sedan får lagen varsin utvisning i tät följd men inte heller där kan något lag göra mål. En utvisning för Hammarby 56:16 och Almtuna tar ut målvakten Jill Moffat i ett försök att komma närmare i protokollet. Men matchen slutar 3-1 till hittills obesegrade Hammarby. Skotten är 12-8 och totalt 45-21.

Nästa match spelas hemma mot Haninge Anchors som vunnit sina två inledande matcher i seriespelet.