J20: Första hindret avklarat
Publicerad: 2020-02-27
Ikväll slog våra J20-killar ut Wings i play off 1. När matchen var över hade Almtuna relativt enkelt avfärdat Wings med 8-1. Här näst väntar Huddinge i bäst av tre matcher.

Wings drar på sig en utvisning och då kan Oliver Gabay sätta 1-0 efter 06:14. Wings får sedan chansen med en man mer tre gånger i rad utan att få hål på Oscar Leijon i Almtunas mål. 16:24 drar Wings på sig ett matchstraff men hemmalaget kan inte utnyttja överläget och det är 1-0 i paus. Skotten är 9-9.

Gästerna reder ut de kvarvarande sekunderna av utvisningen i andra perioden och får sedan själva en ny chans med en man mer men inte heller här kan de få till något mål. Istället kan Joakim Brydolf göra 2-0 för Almtuna efter 26:21. Strax efter får Almtuna chansen med en man mer igen men kan inte öka på sin ledning här. Men 29:27 när båda lagen är fulltaliga så ökar Ludwig Vesterlund på till 3-0 för hemmalaget. Joakim Brydolf gör sedan 4-0 också efter 34:29. Wings får en ny chans i powerplay utan att få till något mål men 39:51 kan till slut Adam Lindén spräcka Wings målnolla och det är 4-1 i paus. Skotten är 15-6.

I den tredje perioden kan Hugo Lindman Gustafsson göra 5-1 i powerplay efter 45:04. Wings har en ny chans med en man mer men Almtuna håller tätt bakåt. 47:40 kan så Joakim Brydolf fullborda ett hattrick med sitt 6-1 mål. Ludwig Vesterlund håller sig framme och sätter sitt andra mål i matchen efter 49:34 och det är 7-1. Hannes Asp fastställer sedan slutresultatet 8-1 efter 56:14. Skotten är 13-9 och totalt 37-24.

Därmed slog man ut Wings i två raka matcher och är klara för play off 2 mot Huddinge som vann sin matchserie med 2-1 över Nacka. Där inleder Almtuna på bortaplan måndagen den 2 mars för att sedan ha hemmaplan onsdagen den 4 mars och en eventuellt avgörande mach hemma torsdagen den 5 mars.

- Det är en ganska avslagen tillställning. Vi börjar passivt och trevande i första perioden. I andra så kommer vi upp i en högre nivå och för matchen dit vi vill. Sista perioden är rätt avslagen och lugn, säger Serhan Cicek som nu kan blicka fram mot matcherna på Huddinge.