Första poängen inspelad
Publicerad: 2019-09-25
Till skillnad från träningsmatchen tidigare mellan lagen så fick vi ikväll se en tillknäppt tillställning. Gästerna Västervik kunde vända hem med en seger i förlängning – 1-2. Almtuna tog därmed säsongens första poäng i seriespelet.

Almtuna får en bra start även på denna match då Mattias Johansson framför Västerviks mål kan styra in ett skott från Hägg och det är 1-0 efter 02:40. Västervik har ett skott i målramen när de har matchens första powerplay. Gästerna har ytterligare ett powerplay men får inte nätkänning. Det är en period där inte många skott träffar på mål även om lagen naturligtvis har fler chanser i matchen – Dock långt ifrån så chansrikt som i träningsmatchen mellan lagen tidigare. Skotten är 4-1 och Almtuna går till pausvila med 1-0 i ryggen.

Mattias Johansson Foto: Johnny Andersson

I andra perioden Får Almtuna sina första chanser i powerplay. Vid andra tillfället hinner det inte gå många sekunder innan Västervik kan bryta och gå till motattack varvid spelaren fälls. Det blir straff för Västervik och den förvaltar Jäger på bästa sätt – 1-1 efter 28:58. Hemmalaget får ytterligare ett numerärt överläge men inga mer mål kommer i perioden. Det är fortsatt chansfattigt men fler skott hittar målet än i den första perioden – skotten är 9-5.

I den tredje perioden har lagen varsitt powerplay men vi får inte se några mål. Nämnas kan en riktigt fin chans för hemmalaget där Fakt dock inte kunde trä in pucken samt en tackling från Belov mot slutet där gästerna stormade fram men Belov såg alltså till att det var stängd dörr där. Skotten är 10-3 till Almtuna och det går till ett avgörande i förlängning.

I förlängningen noterar vi ett bra läge där Hasa passar Mårtensson som dock inte får kontroll på pucken – passningen går mer mot benen. Sedan vänder spelet och Västervik kan avgöra efter 60:47 då Johansson bryter in framför mål och kan lägga in pucken till 1-2. Skotten är 0-1 och totalt 23-10.

Det är ganska få riktigt heta chanser i matchen och det kändes som att båda lagen hade det öppna spelet i träningsmatchen kvar i minnet då man nu spelade betydligt mer tillknäppt

-Vi släpper till 10 skott på hela matchen och det säger väl en hel del om matchbilden och hur vi ser ut. Sedan gäller det för oss att vara bättre i vårt powerplay och ta vara på lägena där. vara mer effektiva när vi får lägena, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
-Vi gör en väldigt bra defensiv tight match och vinner skotten med 23-9 efter 60 minuter. Vi ska fortsätta och ta med oss det - vår tighthet.

-Sedan är det väl lite så att när vi inte riktigt får hål på AIK och torskar den matchen så kanske vi tar med oss ett dåligt självförtroende i vissa avgörande moment. Lite mentalt stukade rent offensivt sett.

-Men vi gör många bra saker och det är bara att bygga vidare. Vi har en tuff bortamatch på fredag så det är bara att ta med det positiva och bygga vidare på det. En bra och solid defensiv behöver vi till på fredag när vi möter Löven borta, avslutar Martin Gudmundsson.