Almtuna vände och vann
Publicerad: 2018-10-14

AIK tog ett stadigt grepp i den första perioden med två powerplaymål sedan Almtuna dragit på sig två utvisningar i tät följd. Men Almtuna kom tillbaka och vände matchen till en 4-2 seger - den första hemma mot AIK på fem försök.

Det skapas chanser åt båda hållen i inledningens v den första perioden men sakta och säkert tar gästande AIK tag i spelet mer och mer. Almtuna drar på sig två utvisningar i tät följd. Då kan först Holm som är högt upp i slottet sätta 0-1 08:12 i spel fem mot tre och sedan är det Sandberg som 09:11 styr in 0-2 framför mål. Almtuna får sedan ett powerplay utan att få till något mål. Dryga minuten kvar av första perioden kommer ett nytt numerärt överläge för hemmalaget men inget mål här heller och överläget följer med in i andra perioden. Båda lagen har sina chanser i perioden men det är AIK som har flest och mest i perioden som går i deras favör. Skotten är 11-15.

I den andra perioden inleder Almtuna med en man mer utan att få till det. Men man har till synes knutit näven i periodpausen då man verkar ha mycket energi och får tidigt också chansen i spel fem mot tre. Då är det Hertzberg som 26:12 från höger teckningscirkel kan sätta 1-2 bakom Källgren. Almtuna trummar på i perioden och belöningen kommer också 31:29 då hage kan sätta sitt första seriemål för säsongen. Mångs levererar ett långt pass till Hage på höger sida och när Hage skrinnar in på högersidan skjuter han in pucken i första krysset bakom en chanslös Kellgren. En rättvis kvittering så långt i matchen. AIK har sedan ett powerplay men det reder Almtuna ut. Med dryga minuten kvar av perioden så får Almtuna ett powerplay som följer med in i tredje perioden då inga mer mål faller i denna period. Skotten är 17-9 och att Almtuna kommit ikapp AIK är rättvist då perioden är Almtunas.

I den tredje perioden står det och väger och båda lagen har sina chanser. Det blir dock Almtuna som får det viktiga 3-2 målet i perioden efter 53:14. Det är i powerplay som Lunsjö får göra sitt första seriemål i Almtuna och HockeyAllsvenskan. Johansson skjuter och pucken kommer sen ut till Lunsjö som är obevakad i höger tekningscirkel. Därifrån gör han inget misstag. 53:59 kan sedan Forsberg i en spelvändning sprinta sig fri och lägga in 4-2 bakom Källgren. AIK försöker sedan komma ikapp men Almtuna stänger ner matchen och tar hem segern. Skotten är 6-13 och totalt 34-37.

Almtuna hade inte tagit poäng hemma på fyra försök innan kvällens match men nu är den sviten bruten. Det är starkt av killarna att komma tillbaka efter 0-2 underläget - man visar en härlig arbetsmoral och offervilja för varandra och det ger ikväll poäng.