J18: Galen vändning av Södertälje
Publicerad: 2019-11-07
Almtuna hade greppet om matchen och fick spela fem mot tre sista knappa minuten. Men gästerna var hungrigast och stod för en kvittering med 16 sekunder kvar då man plockat målvakten i numerära underläget. I förlängningen avgör man när en av de utvisade kommer in och får ett friläge.

Matchen startar i ett bra tempo 01:59 har Almtuna en ramträff.Spelet böljar fram och tillbaka och båda lagen får fina lägen. Det blir Södertälje som från nära håll framför mål kan öppna målskyttet då Jonathan Walle efter 05:27 kan sätta 0-1.

12:44 kan sedan Almtuna kvittera till 1-1 genom från slottet. Det syns att båda lagen vill mycket hockey och det skapas fortsatt fina lägen samtidigt som det är justa tag där ute. 17:05 kan Rasmus Hanebeck ge Almtuna ledningen med 2-1. Det är också ställningen efter första perioden där skotten är 15-13.

Efter 21:01 i andra perioden kan Almtuna öka på till 3-1 efter snyggt samspel där Erik Andersson är siste man på pucken. Almtuna har bra energi och har lite mer av spelet sedan i några minuter. 25:23 får Södertälje matchens första powerplay men Almtuna reder ut utvisningen. Gästerna behåller dock initiativet och trycket flera mindre efteråt och oliver Håkansson sätts på prov. Almtuna sticker upp emellan med några få chanser. Almtuna tar timeout 31:42.

Ny utvisning för Almtuna efter 32:59 och då kan Samuel Pätsi efter vunnen tekning från höger reducera till 3-2. Fullt rättvist kommer det målet. Almtuna får sedan chansen med en man mer 34:32 efter att ha haft en jättechans. Södertälje fredar sig dock i underläget. Gästerna får sedan en ny chans med en man mer och har en puck i målramen men Almtuna reder ut underläget till slut. hemmalaget har med sig 3-2 in i periodvilan och skotten är 12-19.

Södertälje ligger på för att kunna komma ikapp inledningsvis av tredje perioden men det är Almtunas Carl Danielsson som 44:23 kan sätta 4-2 efter att ha gjort sin back och sedan placerat in pucken högt. Men Södertälje svara genom Jonathan Walle som från slottet kan sätta 4-2 efter 45:37.

Lagen har sedan chanser till mål båda två och ju längre tiden går är det gästerna som skapar mest då de ju jagar en kvittering. Almtuna och Oliver Håkansson försvarar sig dock bra och sticker emellan med sina lägen. Just när Södertälje plockar ut sin målvakt så drar man på sig en utvisning i offensiv zon med 56 sekunder kvar av perioden. Gästerna tar här timeout här. Sekunder senare drar man på sig en ny utvisning och Almtuna avslutar matchen i spel fem mot tre. Södertälje plockar målvakten och kan med ett skott från Jonathan Walle där det är trafik framför mål kvittera till 4-4 efter 59:44. Skotten är 5-18.

I förlängningen inleder Almtuna med två man mer på banan men när Södertäljes Loke Södergren kommer in från utvisningsbåset får han ett friläge som han kallt utnyttjar och avgör matchen. Södertälje vinner matchen med 5-4. Skotten är 34-52.

Det var en rent galen och spännande slutkläm på matchen. Almtuna skulle bara spela klart och plocka hem poängen - men Södertälje ville annat.

Som helhet så hade Södertälje mer av matchen och det var kanske inte ologiskt att dom fick med sig poäng hem men detta får vara en nyttig läxa för Almtuna som blev på tok för passiva i slutet. Trodde man kanske att det var klart tack vare de dubbla utvisningarna i slutet och spelade inte klart tack vare det?