Timrå för starka
Publicerad: 2020-11-01
Per Svensson satte an tonen för hemmalaget med sitt mål redan efter 32 sekunder mot sitt forna lag. Hemmalaget fortsatte dominera spelet och gick till 4-0 efter två perioder - ett resultat som stod sig matchen ut sedan och hemmalaget vinner fullt rättvist.

Timrå får en kanonstart på matchen när Per Svensson skjuter från blå och pucken styr på en försvarare och går in högt bakom Hanses. Svenssons första mål och poäng i Timrå kommer med andra ord mot sitt gamla lag. Almtuna har sedan ett två-mot-ett läge innan hemmalaget kan skapa flera fina lägen och 07:20 drar Almtuna på sig en utvisning som man dock reder ut. 2-0 kommer istället efter 11:01 genom Wall Walterholm som styr ett skott utifrån in bakom Hanses. Vid powerbreak är skotten 12-2.

Efter powerbreaket blir det lite lugnare för gästerna i försvarszon och man har även ett bra läge med returer - Carenfelt och Johansson är bland annat framme och oroar. innan perioden är över. Det är 2-0 i periodpaus - en period som går i hemmalagets tecken och skotten är 13-5.

Även den andra perioden går i hemmalagets tecken även om Almtuna uppe inledningsvis och försökte oroa innan Timrå tog tag i taktpinnen igen. 23:34 drar Almtuna på sig en utvisning och då kommer 3-0 efter vunnen tekning och passvänster till höger dör Dahlén står och prickskjuter in pucken efter 23:39. Almtuna får en chans med en man mer men det stökar hemmalaget av enkelt. 30:38 kommer sedan 4-0 genom Lundström. Även denna gång pass från vänster till höger och skott in bakom Hanses från fritt läge.

Officiella skottstatistiken är 8-0 vid powerbreak. Sista delen av perioden reder Almtuna ut ett numerärt underläge. Det är fortsatt hemmalaget som håller taktpinnen i matchen men inga mer mål kommer och vi har 4-0 i paus. Skotten är 11-2.

I inledningen av tredje perioden är det Almtuna som hotar mot mål ett par gånger innan hemmalaget kommer till ett första avslut efter drygt 4 minuter. 44:45 får Almtuna chansen med en man mer och skapar några chanser men inget mål kommer. Hemmalaget går inte framåt lika intensivt som i de två tidigare perioderna. 49:48 får Timrå powerplay och man får till ett bra tryck mot Almtuna som dock reder ut underläget. Vid powerbreak är skotten 6-6.

Tiden rinner på och hemmalaget har ganska bra kontroll på allt Norbäck har dock en riktigt bra chans med drygt 4 minuter kvar men Ohre står för en bra räddning. I slutet drar Almtuna på sig en utvisning men matchen slutar 4-0 och skotten är 11-7 i perioden samt 35-14 totalt.

Hemmalaget vinner klart rättvist och är för starka för Almtuna. Två perioder med full skärpa och fart framåt för att sedan ha bra kontroll sista perioden där Almtuna får komma fram lite mer - kanske en kombination av att Timrå inte kliver fram på samma sätt samtidigt som Almtuna gör ett försök att ta tag i det hela på ett bättre sätt.

Ni möter ett riktigt bra Timrå idag.
-Jo det gör vi ju men vi hamnar ju också fel i matchen. Vi pratar om viktiga saker innan matchen med att stoppa deras forcering lite grann och där bommar vi i och med att dom får göra 1-0 tidigt, säger Robert Kimby och fortsätter:
_- Vår eventuella energi stryps och deras switshas på. Men jag tycker att vi precis som förra matchen har lite att komma upp i aggressiviteten. Framför allt i första halvan. Sista perioden är det klart att dom kliver tillbaka men där tycker jag att vi visar upp en bättre enad front.

Ja det blir väl en kombination där som du säger.
-Ja så är det ju samtidigt som vi fokuserar på våran grej och tar med oss den biten. Vi pratar om det inför den tredje perioden. Jag vill ha en starkare grupp som går lite mer för varandra. Jag tycker att vi spelar lite för mycket en och en framför allt första halvan av matchen, avslutar Robert Kimby.