J20: Nionde raka
Publicerad: 2019-10-19
J20-killarna åkte idag till Huddinge för något som kan liknas vid giganternas kamp då det är just dessa två lag som dominerat i serien i första rundan. Underläge med 2 mål efter första perioden vändes till en 4-2 seger att ta med sig hem. Segern innebär att J20-killarna inte har tappat en enda poäng i första rundan på serien.

Almtuna får ett tidigt powerplay som man dock inte lyckas utnyttja. Det blir istället Huddinge som kan ta det målmässiga kommandot i matchen när Melker Ferdfelt gör 1-0 efter 10:07. När Almtuna drar på sig en utvisning för att man är för många på banan så kan hemmalagets Axel Hörnfeldt öka på till 2-0. Hemmalaget får ett numerärt överläge till men det blir inga fler mål i perioden. Skotten är 9-9.

Huddinge tar en timeout redan efter 23:57 i mitten perioden. När drygt halva perioden är spelad så drar gästerna på sig två utvisningar efter varandra men halvvägs in i det andra powerplay spelet för Huddinge så drar dom på sig en utvisning. I spelet med fyra man i var på banan kan Almtunas Ludwig Vesterlund reducera till 2-1 när klockan visar 35:11. Kvitteringen till 2-2 kommer psykologiskt rätt för Almtuna. Det är Hannes Asp som kvitterar efter 39:38. Skotten i perioden är 6-16.

I tredje perioden kommer vändningen till Almtunas fördel efter 50:37 när Filip Hjorting kan sätta viktiga 3-2. Ludwig Westerlund blir sedan två-måls skytt när han kan fastställa slutresultatet 2-4 efter 54:13. Huddinge försöker visserligen genom att plocka ut målvakten i powerplay men efter 20 sekunder i det spelet drar man på sig en egen utvisning och sedan kommer en dubbelutvisning också. Men Almtuna håller undan och kan vända hem med alla poängen nedpackade i bagaget. Skotten är 8-12 och totalt 23-37.

Segern innebär att Almtuna inte tappat en enda poäng under första rundan av seriespelet. Man leder just nu serien 9 poäng före tvåan Huddinge som visserligen har en match mindre spelad än Almtuna.

-Prestationen är bra rakt igenom idag. Både i sepelet med och utan puck. Det blir dock en tuff start målmässigt då Huddinge får göra två ganska så billiga mål. Men det är starkt att kunna vrida om matchen och resultatet till en seger, säger Serhan Cicek och avslutar:
-Jag är främst nöjd med nivån vi håller i vår verksamhetvad det gäller fys- och isträningen. Detta gör att vi är starka och kan spela en högoch intesiv hockey under våra matcher.

Nio raka segrar och inte en tappad poäng som sagt. Med det följer nu en uppgift för ledarna kring laget: Att se till så att killarna behåller ödmjukheten och fortsätter fokuserat på den inslagna vinstvägen. Det är ju lätt att många segrar kan få en att tro att man kan åka på en skridsko framöver.