Dramatiskt slut och 3 poäng
Publicerad: 2021-09-29
Vi får en kanoninledning på kvällens match mot Vita Hästen med 0-3 på tavlan redan efter 05:34. Men det skulle bli högdramatiskt då hemmalaget kom i fatt innan avgörande 4-5 kom med 9 sekunder kvar av matchen i powerplay. Målrikt och en match i publikens smak där vi får tre sköna poäng med oss hem till Uppsala.

Det blir en drömstart för Almtuna när Benker kan sätta 0-1 efter 00.19. Dropp pass från Hertzberg till Benker som kan stänka dit pucken bakom Myrenberg. Efter 01:52 trycker sig Pelle Hedlund genom hemmalagets försvar och trycker in 0-2.I powerplay kan sedan Benker öka på till 0-3 efter 05:34 genom Benker som blir ren framför Myrenberg. Här tar Vita Hästen Timeout.

Almtuna drar på sig en utvisning 07:40 men reder ut det. Men reducering till 1-3 kommer 11:19 genom Olsson istället. Han håller sig framme och styr in en puck i luften framför mål. Golovkovs är ytterst nära att sätta en puck bakom Myrenberg - ser ut att ta i stolpen. Med dryga minuten kvar kommer hemmalaget i en två mot en kontring men passet kommer bakom medspelaren och Malmborg kan ta hand om pucken. Lagen går till pausvila med 1-3 på tavlan. Skotten är 3-8.

I inledningen av andra perioden drar hemmalaget på sig en utvisning efter slag på handskarna på en ren Benker - men man reder ut underläget. Tiden rullar på sedan och det är hemmalaget som skapar de hetaste lägen även om et inte är jättemånga chanser. Golovkovs skrinnar på och skapar ett bra läge efter cirka 27 minuters spel och sedan har Johansson läge också.

Det är början på en bra period för gästerna men så drar Almtuna på sig en utvisning 28:01 och då kan Eriksson sätta 2-3 efter 29:01. Han får öppet mål efter fin pass från Nilsson i numerära överläget. Det ger hemmalaget energi och man jagar kvitteringen. Det är ytterst nära 30:31 då man träffar stolpen. Vid efterföljande tekning drar hemmalaget på sig en utvisning som man reder ut trots tryck av gästerna.

2-4 kommer istället 34:03 då Jacob Svensson skjuter via stolpen från blå. Slarv från Almtuna gör dock att Vita Hästen kan reducera till 3-4 genom Sissons med skott utifrån. Båda lagen jagar må och Ragnarsson är nära att näta för gästerna med ca 1:30 kvar av perioden för att nämna ett läge. Lagen har med sig 3-4 in i periodpausen och skotten är 10-11.

Jacob Svensson är nära att utöka Almtunas ledning i inledningen av tredje perioden. Strax efter har hemmalaget ett fint läge men Malmborg kan ta hand om pucken. Båda lagen fortsätter att gå för mål framåt och tiden rinner på. Vita Hästen kan kvittera till 4-4 efter 48:21 genom Lorraine. Ragnarsson är inte glad då han anser sig blivit nergjord av målskytten framför målet precis innan. Målet kommer efter att man skapat några bra chanser. Skottet från höger efter pass över diagonallinjen går in. Tre mot två läge och styrning framför mål som Malmborg är med på efter 09:30.

Sedan är det gästernas Johansson som är nära att styra in en puck. Efter 53:07 drar hemmalaget på sig en utvisning och en dubbelutvisning efter 54:43 som kvittas. Hemmalaget reder ut underläget. Ny utvisning för hemmalaget efter 57:32. I spelet sex mot fem strax innan har Eriksson ett bra läge. Gästerna tar timeout vid utvisningen och man skapar ett riktigt bra läge och det är lite kalabalik framför Myrenberg.

Domarna tittar på situationen efter avblåsningen - inget mål döms men en femminuters utvisning på hemmalaget kommer. Spel fem mot tre för Almtuna till att börja med med 28 sekunder kvar blir det spel fem mot fyra. Med 59:51 spelat så kan Almtuna sätta dit en puck. Det videogranskas och godkänns. Eriksson skjuter och pucken går ut på en hemmaspelares skridsko och in i målet till 4-5. Skotten är 8-20 ovh totalt 21-39.

Almtuna vinner den högdramatiska matchen som säkert var i publikens smak även om de flesta ville se hemmalaget som vinnare. Men det bjöds på mål och chanser åt båda hållen.

Grattis till segern i en riktigt högdramatisk match.
- Tack, Det var skönt att vinna. Jag tycker att vi var värda att vinna. Jag tycker det var rättvist att vi fick avgöra i powerplay. Det var skönt, säger Mattias Zackrisson.

En match I publikens smak ikväll. Med så mycket chanser och mål åt båda håll. Men kanske inte i coachernas smak, eller?
- Det var ju mycket publik här ikväll så det var helt klart värt att spela en publikmatch tycker jag. Nej men jag känner att vi bjuder väl kanske på lite för mycket lägen kontra hur mycket lägen vi skapar. Gör man 4-5 mål på bortaplan så tycker jag att vi ska stänga ner försvarsspelet lite. Men det är en bra process och det ska också läras. Det är svårt att vinna hockeymatcher och det går liksom inte att slappna av där inne oavsett vad man leder med. Alla lag är så bra att ta sig tillbaka. Det finns dock så mycket mer med att ta med sig i den här matchen än vad det gjorde mot Troja.

Grattis Johan till segern. En rolig match att titta på. Var den lika rolig att spela?
- Tack så mycket. Jo men det var roligt. Ovant med publik så det var riktigt kul, det var länge sedan.

Du får avgöra matchen. Berätta om det.
- Vi hade fem mot tre först och sedan fem mot fyra där på slutet och jag tänkte att jag får väl skjuta nu. Så gick den in. Jag trodde det var Liljen som hade gjort det men tydligen knölade jag in den på något sätt - en isare, avslutar Johan Eriksson som inte hade full koll på hur pucken hamnade i mål med 9 sekunder kvar. Han hoppas dock att den fina målformen håller i sig länge - 3 mål i träningsmatcherna och två i serien hittills.

Nu får laget sikta in sig på nästa match som är redan på fredag mot Tingsryd i Upplands Bilforum Arena. Se till att skaffa biljett till matchen redan nu.