Dramatik när Almtuna vände och vann
Publicerad: 2019-02-27
Två snabba mål två gånger om blev det ikväll mot Karlskrona. Gästerna gjorde två snabba i mittenakten och såg länge ut att kunna bärga en ny seger över Almtuna. Men med två snabba mål i matchslutet så tog Almtuna matchen till förlängning där man sedan avgjorde.

Inte oväntat är det en försiktig inledning. Karlskrona spelar med defensiven i första hand och försöker stänga till samtidigt som man lurar för snabba omställningar och Almtuna går inte heller våldsamt framåt men är det lag som skapar mest även om de jätteheta chanserna är få. vid powerbreaks efter 10:17 är skotten 6-3. Karlskrona som sedan jobbar sig mer in i matchen offensivt träffar stolproten efter cirka 13:20 i en trasslig situation framför målet. Men inga mål kommer i perioden och skotten är 8-8.

I mittenakten så får Karlskrona ett powerplay efter 24:38 men det reder Almtuna ut ganska enkelt. Men på tekning direkt efter att Almtuna blivit fulltaliga så skjuter Norbe från vänster och pucken som är på väg utanför tar på hemmaspelares klubbskaft och styr in till 0-1 efter 26:43. Karlskrona kommer strax efter i ett friläge och då kan Osterberg sätta 0-2 efter 27:29. Gästerna har momentum i matchen. Vid powerbreak är skotten. 4-10. Efter det så har Almtuna en bra sekvens och är inte alls långt från att få in en reducering två gånger om - en puck i stolpen bland annat. Hemmalaget har jobbat sig in i perioden. 15:28 har gästerna en puck i utsidan av ramen. 17.08 får Almtuna en utvisning som ser billig ut men den reder man ut. Skotten i perioden är 11-11.

Almtuna försöker jaga ikapp från start i tredje perioden samtidigt som Karlskrona är mer intresserat av att freda sig. Hemmalaget får sin första chans i powerplay efter 45:51 men gästerna reder ut det. Vid powerbreak är skotten 6-2. Spelet är oftast i gästernas zon även om de sticker upp enstaka gånger och man försvarar sig bra. 17:27 får Almtuna chansen i ett andra powerplay och då plockar Almtuna ut ljung för att spela med sex utespelare mot fyra. Då kan Liljendahl sätta 1-2 efter ett sidledspass och sedan skott från väster när klockan visar 58: 31. Hoppet om poäng tänds och Ljung plockas ut igen när man har kontroll på pucken - då kan Mårtensson kvittera till 2-2 efter 59.19 med ett skott från höger tekningscirkel. Matchen går till förlängning och skotten är 14-4.

I förlängningen kan sedan Forsberg avgöra efter 64:30 - han får ett friläge och sätter säkert pucken bakom Holm till 3-2 och Almtuna tar hem extrapoängen. Skotten är 1-2 och totalt 34-25.

Almtuna bryter därmed sviten av förluster mot Karlskrona när man som mest behövde det.

Det var naturligtvis en oerhört viktig seger för Almtuna - speciellt då Tingsryd vann efter straffar ikväll. Nu är det fortsatt 2 poäng upp till Tingsryd och 4 poäng upp till Pantern för Almtuna med tre omgångar kvar att spela. Mycket talar för att det blir ett race in i det sista.