Dam: Poäng hemma
Publicerad: 2020-01-17
Dam
Damerna hade returmöte hemma mot SDE ikväll. Det blev en målmässigt jämn match som avgörs i förlängning. Där kan SDE ta hem bonuspoängen och en 5-4 seger.

Almtuna kan ta ledningen efter 03:54 genom Filippa Lindberg. Man får också chansen i numerärt överläge ett par minuter senare men kan inte utnyttja det läget. Istället är det SDE som kvitterar till 1-1 efter 13:05 genom Hanna Åström. När det gått 15:53 gör Maree Dijkema 1-2 för SDE och då tar Almtuna timeout. Det ger effekt då Julia Weckström sätter 2-2 efter 19:08 - psykologiskt viktigt så klart. Skotten är 8-14.

-Vi får en bra start där vi tar ledningen men sedan tappar vi tempo och tittar på puck så SDE kan både kvittera och ta ledningen. Men tjejerna gör det bra som kommer tillbaka och kan kvittera, säger Tom Holén.

I den andra perioden reder Almtuna ut ett tidigt numerärt underläge och efter 28:42 kan sedan Ella Norum ge Almtuna ledningen med 3-2. SDE kan dock kvittera till 3-3 efter 33:18 genom Ella Bergström-Ågren. Det är vad lagen har med sig in i pausvilan. Skotten är 8-16.

-Vi fortsätter att kämpa på i andra perioden och kan återta ledningen men SDE kvitterar, Säger Tom Holén.

I tredje perioden sätter sig Almtuna i förarsätet då Tilda Pettersson kan sätta 4-3. Man har sedan också ett numerärt överläge men får inte till nått mål. Med drygt 5 minuter kvar drar Almtuna på sig en utvisning och SDE tar timeout. När så Almtuna drar på sig ytterligare en utvisning så kan SDE kvittera till 4-4 i spel fem mot tre genom Hanna Åström efter 55:52. Almtuna drar på sig en ny utvisning med 22 sekunder kvar men det står 4-4 vid ordinarie tid. Skotten är 8-16.

I förlängningen kan sedan Maree Dijkema avgöra efter 60:59 i numerära överläget som följer med från tredje perioden och SDE tar därmed bonuspoängen - skotten är 1-4. Matchen slutar 4-5 och skotten är totalt 25-50.

-Vi tar ledningen igen men mycket billiga utvisningar gör att SDE kan komma tillbaka i matchen och kvittera. Matchen avgörs sedan i förlängningen då vi är en man kort. Trots allt en grym match av tjejerna, avslutar Tom Holén.