Damerna tar en storseger
Publicerad: 2021-11-28
Dam
Damlaget ser till att vinna med 7-1 hemma mot Tullinge idag. Det gör att vi har en helt avgörande match hemma mot AIK på tisdag - vinst där med två i ordinarie tid och man klättrar över strecket och en fin fjärdeplats i grundserien.

Det är Tullinge som tar ledningen i matchen när Wilma Lindgren kan göra 0-1 bakom Jill Moffatt efter 03:07. Almtuna kvitterar dick till 1-1 när man får chansen i powerplay - det är Tilda Pettersson som nätar efter 14:51. Emelie Lindén kan sedan se till att våra damer kan gå till pausvila med 2-1. Periodens skott är 21-5.

I den andra perioden ser Tilda Pettersson till att Almtuna går ifrån till 4-1 med två snabba mål efter 20:11 och 20:51. Gästerna drar på sig två utvisningar efter varandra men Almtuna kan inte utnyttja överlägena. Men 51:22 så kan Elina Ingemarsson öka på till 5-1 för Almtuna. Med knappa minuten kvar drar Tullinge på sig en ny utvinning som följer med in i tredje perioden. Lagen har 5-1 med sig in i pausvilan och skotten är 6-19.

Tilda Pettersson nöjer sig inte med ett hattrick i matchen utan hon gör också 6-1 efter 45:48 - fyra mål från Tildas klubba alltså. Gästerna drar på sig en ny utvisning och då kan Olivia Kalar göra 7-1 i överläget efter 48:09. Almtuna drar sedan på sig sin första utvinning i matchen 51:22 och det följs av två till innan matchen är över men 7-1 står sig tiden ut. Skotten är 13-5 i perioden och totalt 40-29.

Våra damer är redan klara för fortsatt spel om en plats i SDHL. AIK som ligger över strecket har redan ett lag i SDHL och får därmed inte spela om en plats i den högre serien.

Lagen möts dock på tisdag 30 november och visst vore det kul om man kunde ta ett steg upp i tabellen ändå. För detta krävs en seger i ordinarie tid med 2 måls marginal.