Knapp förlust mot AIK
Publicerad: 2021-01-27
Tidigare Almtuna-spelaren Jacob Svensson stod för två mål mot sitt gamla lag och var en stor del i formstarka AIKs seger ikväll. Hemmalaget kunde gå ifrån till 4-1 innan Almtuna kunde reducera två gånger om innan matchen var över och slutresultatet skrevs till 4-3.

AIK är de som tar tag i spelet från start men Almtuna kommer också upp och skapar ett bra läge efter cirka 02:36. Efter 03:56 drar Almtuna på sig en utvisning och hemmalaget etablerar sig i anfallszon. Men Almtuna reder ut det hela.

Efteråt etablerar sig Almtuna i anfallszon och har ett par avslut som dock Endre i hemmakassen är med på. Så turas lagen om sedan att ha puck i motståndarnas zon utan att skapa jätteheta lägen. Almtuna drar sedan på sig en ny utvisning efter 10:27 och samtidigt får vi ett powerbreak. Skotten är 5-5.

I det numerära överläget kommer sedan 10:42 1-0 för AIK genom Nord efter skott utifrån och styrning framför mål. Hemmalaget får energi och etablerar sig i anfallszon. Det är fortsatt mest AIK som för spelet men Almtuna sticker emellan och Pentler har ett avslut som Endre tar. Nytt riktigt bra läge med drygt fyra minuter kvar där Berglund styr och Endre får göra en riktigt bra räddning. Nytt läge för gästerna sedan efter avslut utifrån och gästerna har tagit tag i spelet nu.

Med drygt en minut kvar har Aronsson ett skott i ribbkrysset. Sedan har Hasa bra skottläge två gånger om men skotten träffar inte mål. Det är gästerna som tagit över i slutdelen men vi har 1-0 med oss i paus och skotten är 9-15.

Hemmalaget kan sätta 2-0 efter 20:59 genom Jacob Svensson som avslutar och pucken studsar via en försvarande klubba och in. Almtuna hade annars andra periodens första skott mot mål och efter målet fortsätter man att skapa framför Endre som får jobba i hemmamålet. AIK drar sedan på sig en utvisning efter 23:24. Ny utvisning för hemmalaget efter 24:08 och det blir spel fem mot tre. Då kan David Karlstöm göra 2-1 24:25 då han kan slå in returen efter Haags direktskott. Fortsatt spel fem mot fyra för Almtuna sedan men det reder hemmalaget ut.

Friläge direkt från utvisningsbåset för Lindholm istället men Hanses är med och räddar. AIK kommer igen lite mer nu och 3-1 kommer istället efter 28:48 då Karlsson kan hitta pucken i en grötig situation framför Hanses och slår in den. Vid powerbreak 30:18 är skotten 9-11.

Almtuna drar sedan på sig en utvisning efter 32:29 och AIK etablerar tryck i anfallszon till slut kommer också 4-1 genom Jacob Svensson som efter fint spel ren i slottet kan sätta pucken bakom Hanses. Det blir lite böljande spel fram och tillbaka sedan.

Med cirka 3:30 kvar av perioden har AIK ett bra läge men hanses är med och räddar. Sedan har Norbäck ett bra läge framför mål men Endre är med. Endre har fri sikt sedan då Björkman får skottläge och plockar avslutet. Efter 39:06 kommer 4-2 genom Wiå efter bra förarbete av Hedlund som erövrar puck i anfallsson. Aronsson skjuter och Wiå styr in pucken bakom en skymd Endre. Vi har 4-2 med oss in i paus och skotten är 18-17.

Hemmalaget har några lägen inledningsvis i tredje perioden utan att få till skott på mål Tiden rinner på och så 46:42 får Almtuna en utvisning. Almtuna och Hanses får jobba för att freda sitt mål och man reder ut det hela. AIK fortsätter att ha bra kontroll på spelet och Almtuna har svårt att komma upp och skapa tryck på Endres mål. Vid powerbreak 50:56 är skotten 6-2.

Tiden rullar på och AIK har fortsatt bra kontroll men så får Norbäck ett friläge med drygt sju minuter kvar men Endre avvärjer. Almtuna dar på sig en ny utvisning efter 54:04 men då kan Mattias Johansson sätta 4-3 54:31 när han och Wiå kontrar i underläget. Johansson som för pucken avslutar mellan benen på Endre. AIK tar timeout här.

Resten av utvisningstiden reder gästerna ut sedan. 59:04 tar Almtuna timeout och plockar ut Hanses i ett sista försök att kvittera. Men något mer mål kommer inte ikväll och AIK vinner med uddamålet. Skotten är 8-5 i perioden och totalt 35-37.

_- Ganska surt så klart men det finns många bra saker att ta med, säger Robert Kimby efter matchen.
_- Jag tycker att vår forchek är bra. Vi gör ett bra jobb där och får fast pucken många gånger. Vi behöver landa i att vara lika rejäla i egen zon. Sedan avgörs det i special teams då dom gör två och vi bara ett._